Depremde yardıma gelen Alman ekibe 46 yıl sonra teşekkür

ALMANYA Mühlacker'de yaşayan ve eczacılık yapan 52 yaşındaki Hasan Ali Özer, Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde 28 Mart 1970 tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketinde yardım eli uzatan 9 kişilik Alman kurtarma ekibini yıllar sonra bulup, düzenlediği yemekte bir araya getirerek teşekkür etti

Depremde yardıma gelen Alman ekibe 46 yıl sonra teşekkür
Depremde yardıma gelen Alman ekibe 46 yıl sonra teşekkür
Bu içerik 810 kez okundu.
Reklam

ALMANYA Mühlacker'de yaşayan ve eczacılık yapan 52 yaşındaki Hasan Ali Özer, Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde 28 Mart 1970 tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketinde yardım eli uzatan 9 kişilik Alman kurtarma ekibini yıllar sonra bulup, düzenlediği yemekte bir araya getirerek teşekkür etti.


Gediz'de 28 Mart 1970 tarihinde saat 23.05'te meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketinin tanığı olan Hasan Ali Özer, Almanya'dan gelen 9 kişilik kurtarma ekibinin bütün üyelerini günlerce araştırarak buldu. Yaşları 65 ile 70 arasında olan kurtarma ekibi üyelerini Mühlacker ilçesine davet eden Hasan Ali Özer, depremde hayat kurtaran Alman ekibini düzenlediği bir yemekte buluşturarak vefa örneği gösterdi. Özer ile Alman kurtarma ekibi üyelerinin bir araya geldiği yemeğe AK Partili Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Mühlacker Belediye Başkanı Frank Schneider de katıldı.


Yıllar sonra birbirlerini ilk defa gören 9 arkadaşın buluşmasında ilginç ve duygusal anlar yaşandı. Ekip üyeleri beraberinde depremle ilgili gazete kupürlerini, fotoğrafları ve yazdıkları anıları da getirdiler ve o yıl yaşadıkları anıları anlattılar. Kurtarma ekibi üyeleri, 1086 kişinin yaşamını yitirdiği, 1260 kişinin yaralandığı ve binlerce kişinin evsiz kaldığı felaketin acısını tekrar yaşadı.


Henüz 6 yaşında iken yaşadığı deprem felaketinin yaşamında derin izler bıraktığını belirten Eczacı Hasan Ali Özer, Almanya'dan özel uçakla gelerek arama ve kurtarma çalışmaları yapan ekibi bulup, teşekkür borcunu yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Özer, ekip üyelerine çeşitli hediyelerde verdi.


Yemekte konuşan Mühlacker Belediye Başkanı Frank Schneider, deprem ve diğer doğal afetlerdeki arama ve kurtarma çalışmalarının önemine değinip, ekip üyelerine ve buluşmayı sağlayan Eczacı Hasan Ali Özer'e teşekkür etti. Belediye Başkanı Schneider ayrıca, böylesine bir buluşmanın kendi şehrinde olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.


Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da "Gediz 1970 yılındaki depremde büyük kayıplar vermiş ve akabinde şehir yeniden kurulmuştur. Aradan geçen bunca yıllık süreçte Gediz, sanayi, turizm, eğitim alanlarında büyük bir atak yaparak geleceğin kentleri arasında yerini almıştır. 1970 yılındaki deprem zamanında kurtarma faaliyetlerine katılan ekiple tanışmaktan büyük memnuniyet duydum. Ayrıca bu etkinliği düzenleyerek bizleri bir araya getiren hemşerimiz Hasan Ali Özer'e teşekkür ediyorum" dedi.


Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz'deki depremde kurtarma çalışmalarına katılan ekibi ve Mühlacker Belediye Başkanı Frank Schneider'i ilçesine özel misafir olarak davet etti. Başkan Saraoğlu, yardım çalışmalarına katılan ekip üyelerine özel olarak hazırlattığı plaketleri de takdim etti.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023