CBÜ Hafsa Sultan'da çocuk acil servisi açıldı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde, çocuk acil servisi açıldı

CBÜ Hafsa Sultan'da çocuk acil servisi açıldı
CBÜ Hafsa Sultan'da çocuk acil servisi açıldı
Bu içerik 703 kez okundu.
Reklam

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde, çocuk acil servisi açıldı. Altı yataklı ve 18 sedyeli serviste, yıllık 30 bin hastaya hizmet verilmesinin hedeflendiği belirtildi. 


CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi acil servisi ikiye ayrılarak ilk kez çocuklara hizmet verecek acil servis kuruldu. Çocuk acil servisinin açılış törenine; CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, Hastane Başhekimi Emin Kurt, çocuk doktorları ve sağlık çalışanları katıldı. 


Üniversite hastanesinde sağlık alanındaki yatırımlara hız verdiklerini belirten Rektör Çelebi, 3'üncü basamak çocuk acil servisinin Manisa'da ilk kez üniversite hastanesinde kurulduğunu söyledi. Rektör Çelebi, "Hastanemizde bir yeniliğe daha imza atıyoruz. Çocuk acil servisi daha önce erişkin acil bünyesinde birlikte bulunuyordu. Biz fiziki mekanı 32 metrekareden 150 metrekareye çıkardık. Yatak sayısını arttırdık. Çocuk acilden sorumlu 9 hemşire burada görev yapıyor. Çocuk Acil Servisi, Manisa'ya ve çevresine en iyi hizmeti verecek konuma geldi" dedi. 


Başhekim Prof. Dr. Emin Kurt da, çocuk sağlığının ayrı bir ihtisas alanı olduğuna dikkat çekerek, bu alandaki acil hizmetlerin kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Hizmet kapasitesini de artıracaklarını belirten Kurt, "Kritik hastaların gözlemi için 6 yataklı gözlem alanı, 18'de sedye bulunuyor. Burası en üst düzey tıbbi bakımın verileceği modern cihazlarla donatıldı. Daha önce genel acil servis içinde hizmet veren çocuk acil birimimiz ile hastalarımıza istediğimiz standartta hizmet veremiyorduk. Mekan yetersizliği ve teknik imkansızlıklar vardı" diye konuştu. 


Konuşmaların ardından Rektör Çelebi'nin de aralarında bulunduğu grup tarafından açılış kurdelesi kesildi.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023