Batum Başkonsolosu Temizkan’dan Vali Kemal Cirit’e ziyaret.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Artvin’e gelen Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Vali Kemal Cirit’i ziyaret etti

Batum Başkonsolosu Temizkan’dan Vali Kemal Cirit’e ziyaret.
Batum Başkonsolosu Temizkan’dan Vali Kemal Cirit’e ziyaret.
Bu içerik 784 kez okundu.
Reklam

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Artvin’e gelen Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Vali Kemal Cirit’i ziyaret etti.

 

Vali Cirit’i makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Temizkan, Türkiye ile Gürcistan arasındaki işbirliğinin her alanda daha da ileriye gitmesi için ellerinden gelen katkıyı sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti ile Artvin arasında bazı projeleri hayata geçirmek amacıyla görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Başkonsolos Temizkan, “Bir ayağı Batum’da diğer ayağı Artvin’de olmak üzere Batum-Artvin Tanıtım Günleri düzenlemek istiyoruz. Batum ile Artvin’in mevcut ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla tanıtım günleri düzenlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

BATUM-ARTVİN KARDEŞ OKUL PROJESİ

Batum ile Artvin arasında kardeş okullar projesini hayata geçirmek istediklerini de kaydeden Temizkan, “Şu anda Batum’dan bir okulla Arhavi’de Anadolu Lisesi arasında kardeş okul projesi var. Amacımız bu okulların sayısını ve yaptıkları faaliyetleri artırmaktır” diye konuştu.

Artvin Valisi Kemal Cirit ise, Türkiye ile Gürcistan’ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek, “Dost ve kardeş ülkelerin dost ve kardeş iki şehriyiz. Batum ve Artvin şehirleri iki ülke arasındaki ilişkilerimizde mihenk taşıdır” dedi. Gürcistan’la olası her türlü gelişmeyi sınır ili olmaları sebebiyle önemsediklerini belirten Vali Cirit şunları söyledi:

“Sarp Sınır Kapısı bugün yolcu giriş çıkışı trafiği anlamında ülkemizde birinci sıraya çıkmıştır. Yılda 1 milyon 300 binlere ulaşan araç trafiği var. Yıllık 6.5 milyon insan geçişine ev sahipliği yapmakta. Batum’da 200’den fazla işletme ile Türk firmaları hem Gürcistan ekonomisine hem de istihdamına katkı sunuyorlar.”

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023