'Mavi Bisiklet' filminin oyuncuları, Akşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde çekimleri gerçekleşen 'Mavi Bisiklet' adlı filminin oyuncuları Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı ziyaret etti

'Mavi Bisiklet' filminin oyuncuları, Akşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
'Mavi Bisiklet' filminin oyuncuları, Akşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
Bu içerik 376 kez okundu.
Reklam

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde çekimleri gerçekleşen 'Mavi Bisiklet' adlı filminin oyuncuları Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı ziyaret etti. 


Akşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Türk-Alman ortak yapımı olan ve Türkiye’nin ilk çocuk filmlerinden biri olma özelliğini taşıyan ve tamamı Akşehir’de çekilen ‘Mavi Bisiklet’ isimli sinema filminin Akşehirli çocuk başrol oyuncusu ve diğer oyuncuları, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve ek olarak Eurimages fonundan da destek alarak, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir’deki bir çok kuruluşun sponsorluğunda çekilen Mavi Bisiklet filmi, 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Generation Kplus kategorisinde, ana kahramanı çocuklar ve gençleri konu alan filmlere yönelik "Kristal Ayı Ödülü" için yarışmaya hak kazandı.


Dünya Prömiyerini 16 Şubat 2016 tarihinde saat 09:30’da Berlin’in en köklü ve güzel salonlarından biri olan Zoo Palest 1’de yapacak olan filmin prömiyerine filmde başrol ve diğer rollerde yer alan Akşehirli oyuncularda katılacak.


Filmde Ali karakterini canlandıran başrol oyuncusu Selim Kaya, Yusuf karakterini canlandıran Eray Kılınçarslan, Elif karakterini canlandıran Bahriye Arın ile Okul Müdürü karakterini canlandıran Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu Müdürü Fatih Koca, Berlin’de yapılacak galaya gitmeden önce Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret ederek, filme olan katkılarından dolayı teşekkür ettiler.


Başkan Akkaya,şunları söyledi: ''Mavi Bisiklet filmi içinde Akşehirimizin birçok güzelliğini barındıran güzel bir film oldu ve Akşehirimizi tanıtmada çok önemli olacak. Senaryosu yazıldığında Almanya’da ödül almıştı. Dünyadan katılan 10 bin film ve Türkiye’den katılan 103 film arasından seçilerek 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yarışmaya hak kazanması bizi ayrıca sevindirdi. Bizi sevindiren diğer konulardan biri de bu filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Ümit Köreken kardeşimizin Akşehir Yeniköy mahallemizden olması. Kendisine de buradan teşekkür ediyoruz. Bir başka sevindiğimiz olay ise bu filmdeki karakter rollerinin çoğunun Akşehirli çocuklarımızdan oluşması. Bugün aramızda filmimizde aktif rollerde yer alan 3 çocuğumuz var ama toplamda 40 Akşehirli çocuğumuz bu filme katkı sağladı. Bu çocuklarımızda hayatlarının bu döneminde böyle güzel bir heyecanı ve deneyimi yaşayıp hem aktörlük deneyimi kazandılar hem de Akşehir’imizin tanıtımına katkı sağladılar.''

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023