İzmir'de protesto gösterisinde gözaltına alınmaya tepki.

İZMİR'de, Ankara Garı'ndaki bombalı terör saldırısını protesto etmek isteyen gruba, polisin müdahale edip 16 kişiyi gözaltına almasına, Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adlı oluşum üyeleri, ortak açıklamayla tepki gösterdi

İzmir'de protesto gösterisinde gözaltına alınmaya tepki.
İzmir'de protesto gösterisinde gözaltına alınmaya tepki.
Bu içerik 717 kez okundu.
Reklam

İZMİR'de, Ankara Garı'ndaki bombalı terör saldırısını protesto etmek isteyen gruba, polisin müdahale edip 16 kişiyi gözaltına almasına, Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adlı oluşum üyeleri, ortak açıklamayla tepki gösterdi.


İzmir'deki Alsancak Garı'nda toplanan gruplar, Ankara Tren Garı'nda geçen 10 Ekim'de yaşanan terör saldırısını protesto etmek istedi. Valiliğin yasaklama kararı üzerine basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen polis, gruptan ayrılıp slogan atan ve yolu trafiğe kapatan kişilere müdahale etti. Küçük çaplı arbededen sonra 16 protestocu gözaltına alındı. Gözaltılara, İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nden ortak tepki geldi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın'ın yaptığı ortak açıklamada, şöyle dedi:


"En temel demokratik hak olmasından öte, insani bir hak olarak tanımlanabilecek anma, İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. Bu yasaklama Valiliğinin bir süredir sürdürdüğü İzmir'e ve İzmirlilere boyun eğdirme uygulamalarından sadece bir tanesidir. Ancak görünen o ki, Ankara katliamında yüzden fazla canımızı anmamıza bile saygıları yok. Bu zihniyetin Ankara'da katliamın ardından yaralılara gaz sıkarak ve coplayarak saldıran zihniyetten bir farkı yoktur." 


Gar önüne çiçek bırakılmasına bile izin verilmediğini vurgulayan Melih Yalçın, "Görünen o ki, kentimiz, Türkiye kentlerinde önümüzdeki dönemde iyiden iyiye hâkim olması planlanan yasaklama ve baskıların pilot uygulaması için seçilmiş durumda. Bilinmelidir ki, bu politikaların İzmir'de başarılı olması halinde tüm Türkiye, en temel demokratik hakların hiçbir şekilde kullanılamadığı, anma, basın açıklamalarının gerçekleştirilemediği, hiçbir toplumsal talebin haykırılamadığı bir yarı açık cezaevi haline gelecek" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023