Yüreğir'de kura heyecanı

ADANA'da Yüreğir İlçe Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1'inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanarak hak sahiplerine konutları verildi

Yüreğir'de kura heyecanı
Yüreğir'de kura heyecanı
Bu içerik 495 kez okundu.
Reklam

ADANA'da Yüreğir İlçe Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1'inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanarak hak sahiplerine konutları verildi.

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kura çekilişi, Adana 15'inci Noter huzurunda yapıldı. Proje kapsamında 1'inci etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Çekilen kurada ise 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2'inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. 2'inci etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız konutun yerine 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak.

Kura çekiminde katılan TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, yapılan projenin Türkiye'deki örnek projelerden biri olduğunu belirterek, "Adana'da şimdiye kadar 14 bin konut yaptık. 9 projede kapsamında toplamda 12 bin konut daha inşa edeceğiz. Tüm bu projelerin maliyeti 2 milyar lira. Kışla Mahallesi 1'inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesinin maliyeti ise 125 milyon lira" dedi.

Yüreğir'in artan yatırımlarıyla cazibe merkezi olduğunu söyleyen, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, " Konutlarımız kalitesini göre vatandaşlarımız, kafalarındaki kuşku ve soru işaretleri kalktı. İnsanlarımızın güvenini bu projeyle kazandık" diye konuştu. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çeken bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023