Dağ, 'Büyükşehir stad davasından çekilsin″

AKPARTİ İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Göztepe ve Karşıyaka Statları'nın mahkeme kararıyla dururulması konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin davadan feragat etmeyip, temyize gittiğini önesürdü, belediyenin istedediği an davadan feragat edebileceğini hatırlattı

Dağ, 'Büyükşehir stad davasından çekilsin″
Dağ, 'Büyükşehir stad davasından çekilsin″
Bu içerik 744 kez okundu.
Reklam

AKPARTİ İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Göztepe ve Karşıyaka Statları'nın mahkeme kararıyla dururulması konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin davadan feragat etmeyip, temyize gittiğini önesürdü, belediyenin istedediği an davadan feragat edebileceğini hatırlattı. 


Avukat alan Hamza Dağ, Karşıyaka ve Göztepe stadlarının Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalar sonucu durduğunu söyledi. Mahkeme kararının verildiği günden bu yana “Büyükşehir belediyesi davalardan temyiz aşamasında feragat etsin" çağrısında bulunduklarını hatırlatan Dağ, "Büyükşehir bu çağrımızı ilk başta görmezden gelmiştir. Daha sonra ise engin hukuk bilgisine sahip büyükşehir belediye başkanımız kararı verilmiş bir davadan geri çekilmenin mümkün olmadığını ve bizlerin insanları kandırdığımızı söylemiştir. Şimdi ben buradan Büyükşehir belediyesine gönüllü hukuk danışmanlığı yapmaya da hazır olduğumu ifade ediyorum. Bu çok açık bir hukuk kuralıdır. İdari yargılama usul kanunun 31. Maddesinin göndermesi ile HMK'nın 310. Maddesine göre karar kesinleşinceye kadar davadan feragat edilebilinir. Daha açık ifade edeyim. Karar kesinleşmediyse yani karardan sonra dava temyiz edilmişse dahi davadan feragat etmek mümkündür. Diğer bir deyişle büyükşehir dün de, bugün de, Danıştay karar verinceye kadar davadan feragat edebilir. Yani Büyükşehir ya hukuktan bir haber ya da her zaman olduğu gibi yine İzmirlinin aklıyla alay etmektedir" dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023