Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde 14 şehit için özel köşe

IĞDIR İl Emniyet Müdürlüğü'nde, geçen yıl çıkan terör olaylarında şehit olan 14 polisin fotoğrafları ve bayrakla 'Şehitlerimiz' köşesi hazırlandı

Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde 14 şehit için özel köşe
Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde 14 şehit için özel köşe
Bu içerik 516 kez okundu.
Reklam

IĞDIR İl Emniyet Müdürlüğü'nde, geçen yıl çıkan terör olaylarında şehit olan 14 polisin fotoğrafları ve bayrakla 'Şehitlerimiz' köşesi hazırlandı.


Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile korumaların içinde bulunduğu zırhlı araçlara, Aralık İlçesi yakınlarında yolun kenarına park edilen traktördeki patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu geçen 8 Eylül 2015 günü tuzak kurulmuştu. Bu olayda minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit olmuştu. Yine geçen yıl Karakoyunlu ilçesinde bir polis memuru şehit düşmüştü. İl Emniyet Müdürlüğü'nde 2015 yılında verilen 14 şehit için bayraklı ve fotoğraflı bir köşe açıldı.


İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, geçen yıl terör örgütlerinin hain saldırısı sonucu 14 polis memurunun saldırılarda hayatını kaybettiğini belirtti. Emniyet Müdürlüğü'ne gelen vatandaşların girişteki şehitler köşesini ziyaret ve dua ettiğini anımsatan Yüksel Babal, şunları söyledi:


"Bizde şehitlerimize layık olmak, onları her zaman gönlümüzde yaşatmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzün girişine Şehitler Köşesi yapmayı planladık. Üç ay içinde tamamlanan matem köşesinde kullandığımız, 14 şehidimizin fotoğrafları Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde el emeğiyle tek tek mermere işlenerek yaptırıldı. Sonrasında mermerlere Mehmet Akif Ersoy’un şehitlere hitaben yazdığı şiir, Fatiha ve Bakara sureleri ile birlikte bayraklarımızın içine yerleştirildi. Bu vesile ile başta ilimizde şehit verdiğimiz evlatlarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum."

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023