Buzlanan yollara Van Gölü suyu ile çözüm

BİTLİS ve ilçelerindeki yoğun kar yağışı ardınden etkili olan dondurucu soğuklar buzlanmalara neden olunca Adilcevaz İlçe Belediyesi yollardaki buz sorununu Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyu ile çözmeye yöneldi

Buzlanan yollara Van Gölü suyu ile çözüm
Buzlanan yollara Van Gölü suyu ile çözüm
Bu içerik 655 kez okundu.
Reklam

BİTLİS ve ilçelerindeki yoğun kar yağışı ardınden etkili olan dondurucu soğuklar buzlanmalara neden olunca Adilcevaz İlçe Belediyesi yollardaki buz sorununu Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyu ile çözmeye yöneldi.


Son yılların en soğuk günlerinin görüldüğü Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde aşırı buzlanma yolları buz pistine çevirdi. Belediye ekipleri yollara tuz yerine Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunu kullanmaya başladı. İtfaiye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren Van Gölü'nden aldıkları suyu yollara püskürtmeye başladı.


BUNDAN SONRA VAN GÖLÜ SUYUNU KULLANACAĞIZ


Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Van Gölü suyunu ilk defa buzların temizlenmesi için kullandıklarını söyledi. Başkan Gürsoy, oondurucu soğuklar nedeniyle yollarda oluşan buzlanma sorununu nasıl çözebileceklerini düşündüklerini belirterek şöyle dedi:


"Van Gölü’nün sodalı ve tuzlu suyunun buna çözüm olacağı aklımıza geldi. İtfaiye araçlarımızla getirdiğimiz Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunu yollarımıza püskürttük. Bu suyun buzlanma sorununa çok faydası olduğunu gördük. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde vatandaşlarımız artık rahat bir ortamda ulaşımlarını sağlayabilecek. Bundan böyle karlı ve buzlu yollarda Van Gölü’nün suyunu kar ile mücadelede kullanmayı düşünüyoruz. Ancak, bu arada bir tereddüdümüz var. Van Gölü suyunun özellikle asfalt yollarda tahribat yapması gibi bir durum söz konusudur. Belediye olarak başlattığımız bu çalışmaları inceleyeceğiz. Eğer yollarımızda çok fazla bir tahribat meydana gelmiyorsa bundan sonra buzlu yollarımızda Van Gölü suyunu her zaman kullanacağız."

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023