Başkan direndi, külliyenin kullanımı Odunpazarı Belediyesi'ne verildi

ESKİŞEHİR'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kapısına zincirli kilit vurarak kapatmasının ardından Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt'un önünde oturma eylemi başlattığı tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kullanımı, açılan dava sonuçlanana kadar tekrar Odunpazarı Belediyesi'ne verildi

Başkan direndi, külliyenin kullanımı Odunpazarı Belediyesi'ne verildi
Başkan direndi, külliyenin kullanımı Odunpazarı Belediyesi'ne verildi
Bu içerik 655 kez okundu.
Reklam

ESKİŞEHİR'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kapısına zincirli kilit vurarak kapatmasının ardından Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt'un önünde oturma eylemi başlattığı tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kullanımı, açılan dava sonuçlanana kadar tekrar Odunpazarı Belediyesi'ne verildi.


Odunpazarı Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralayıp nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullandığı Kurşunlu Külliyesi'nin kapısı, geçen pazartesi günü Odunpazarı Kaymakamlığı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerince kapısına zincirli kilit takılarak kapatıldı.


Avukat olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt külliyenin kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu savunarak külliye önünde oturma eylemi başlattı. Başkan Kurt'a destek için gelenler külliye önünde çadırlar kurdu. Kurt ve beraberindekilerin 22 saat süren eylemlerinin ardından külliyenin kapısı, dün kıyılacak nikah için açıldı. Kazım Kurt'un kıydığı nikahın ardından içeriye girenlerden bazıları dışarı çıkmayıp külliye içinde bekledi.


KULLANIM TEKRAR BELEDİYEDE


Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, bugün sabah saatlerinde Kaymakamlık'ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından külliyenin kullanımı tekrar belediyeye verildi.


Odunpazarı Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak 'Başkan'ın direniş zaferi' başlığıyla basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada şöyle denildi:


"Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, kaymakamlık talimatıyla polis tarafından kilit vurulan Kurşunlu Külliyesini kurtarma adına Odunpazarı Belediye Başkanı avukat Kazım Kurt'un başlattığı direniş zaferle sonuçlandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, kaymakamlıkta bir görüşme yaptı. Yapılan görüşme sonucunda Kaymakamlık, yürütmeyi durdurma kararına uyacaklarını beyan etti ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne haber verdi. Bu olumlu görüşmenin ardından karar resmi evrak üzerinde imzalandı. Karara göre yargı süreci sonlanıncaya kadar Kurşunlu Külliyesi Kervansarayı süresiz olarak Odunpazarı Belediyesi'nin kullanımına açıldı."


VALİ TUNA: YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR


Bu arada Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da külliyedeki son gelişmelerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada yargı sürecinin devam etiğini söyledi. Tuna şöyle konuştu:


"Konu yargıya intikal ettiği için yargı süreci devam ediyor. Mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı dün akşam itibarı ile geldi. Bunu da Kaymakamlık aracılığıyla şu anda gereği yapıldı. Külliye tekrar belediyenin kullanabileceği hale getirildi. Ama yargı süreci devam ediyor. Daha önce de söylediğimiz gibi bizim tahliye işlemi yaptığımız esnada henüz bu karar gelmemişti. Sadece bir fotokopisi akşam saatlerinde elimize ulaşmıştı.Şuanda aslı da geldi yürütmeyi durdurma kararının ve Kaymakamlık da bunun gereğini yaptı. Zaten bir sıkıntı olmadığını söylemiştim. 'Bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok' demiştim. Bir takım talihsiz açıklamalar yapılmıştı bazı kişiler tarafından. 'Darbe girişimidir, şudur, budur' diye. Alakası yok. Biz net bir şekilde buraya olan talebimizi, ihtiyacımızı belirttik. Bu ayrı bir şey. Malın sahibi belli. Şu anda kullanan belli. Yargı süreci devam ediyor. Hukukun dışında yapılan bir şey yok."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023