Bebek Dostu Kurum'a plaket

ULUSAL Down Sendromu Derneği, anne sütünü savunması, anne sütüyle beslenmeyi teşvik etmesi nedeniyle, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden "Bebek Dostu Kurum" unvanını aldı

Bebek Dostu Kurum'a plaket
Bebek Dostu Kurum'a plaket
Bu içerik 547 kez okundu.
Reklam

ULUSAL Down Sendromu Derneği, anne sütünü savunması, anne sütüyle beslenmeyi teşvik etmesi nedeniyle, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden "Bebek Dostu Kurum" unvanını aldı. Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya, ilk kez bir sivli toplum kuruluşuna bu unvanı verdiklerini belirterek, bunun örnek olmasını istedi. 


Anne sütü ile beslenmenin yaygınlaşması, emzirmenin korunması, desteklenmesi amacıyla 1991 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde uygulanan "Bebek Dostu Kurum" projesi kapsamında bebeklerin annelerinin sütünden mahrum kalmaması için çaba gösteren, emzirmeyi özendiren, anne sütü savunuculuğunu yapan kurumlara uluslararası unvan veriliyor. Ulusal Down Sendromu Derneği de İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Bebek Dostu Kurum" unvanını verilen ilk sivil toplum kuruluşu oldu. Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya, anne sütü ile beslenmenin bir bebeğin sağlığına yapılacak en güzel destek olduğunu belirterek, "Bebeklerimizin anne sütü ile beslenmeleri, emzirmenin desteklenmesi tüm kurum, kuruluş ve kişilerin ortak sorumluluğu ve görevi olmalı" dedi. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023