Maganda kurbanı Beyza'nın ölümüne neden olan silah bulunamadı

BURSA'da kına gecesinde magandanın silahından çıkan kurşunun kafasına isabet ettiği Beyza Özer'in (16) ölümü, yanında bulunan babaannesi Hasane Sevinç'in ise yaralandığı olayla ilgili yargılamaya devam edildi

Maganda kurbanı Beyza'nın ölümüne neden olan silah bulunamadı
Maganda kurbanı Beyza'nın ölümüne neden olan silah bulunamadı
Bu içerik 769 kez okundu.
Reklam

BURSA'da kına gecesinde magandanın silahından çıkan kurşunun kafasına isabet ettiği Beyza Özer'in (16) ölümü, yanında bulunan babaannesi Hasane Sevinç'in ise yaralandığı olayla ilgili yargılamaya devam edildi. Bilirkişi raporuna göre Beyza Özer'in ölümüne neden olan kurşunun hangi silahtan çıktığı henüz belirlenemezken, babaannenin yaralanmasına yol açan kurşunun ise tutuklu sanık Ahmet Ülger'in (50) kullandığı tabancadan çıktığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının tutuklu sanık Ahmet Ülger'in 'Olası Kast İle Adam Öldürmek' ve 'Kasten Adam Yaralamak' suçlarından cezalandırılmasını istediği duruşma karar için Şubat ayına ertelendi.


Merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Mahallesi'nde geçen ağustos ayında Muhtar Kasım Çiçek'in oğlu Vehbi Eren Çiçek'in düğünü öncesi kına gecesi yapıldı. Kına gecesinin sonunda ise davetliler gelenek gereği topluca eğlenerek tavuk almak için damat evine gitti. Bu sırada maganda silahından çıkan kurşunlardan biri Beyza Özer'in başına saplandı. Bir kurşun ise yanında bulunan babaannesi Hasene Sevinç'in boynunun kenarından girip, protez dişine çarptıktan sonra ağzına düştü. Yaralanan babaanne ve torunu Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen ve yoğun bakımda bir süre tedavi gören Beyza Özer yaşamını yitirirken, iyileşen babaanne taburcu edildi.


OLAY YERİNDE 3 TABANCA BULUNDU 


Olay sonrası düğün yerinde 2'si ruhsatlı 3 tabanca bulundu. Düğün sahibi Kasım Çiçek'in bacanağı Ahmet Ülger olayla ilgili gözaltına alındı ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ülger, Beyza'nın ölümünden sonra jandarmaya teslim oldu. Bu kez 'Adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından adliyeye çıkartılan Ülger tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, şüpheli Ahmet Ülger hakkında 'Olası Kast İle Adam Öldürmek', 'Taksirle Yaralamak', 'Suç delilerini saklamak ve gizlemek' ile 'Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek' suçlarından dava açtı.
Cumhuriyet Savcısı aynı olayda Ahmet Ülger'in damadı Salih Eyli (27), düğün sahibi Muhtar Kasım Çiçek (49) ile Kardeşi Asım Çiçek (45) hakkında da 'Suç delilerini saklamak ve gizlemek' ile 'Ruhsatsız silah ile ateş etmek' suçlarından Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Ahmet Ülger ile 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Salih Eyli, Kasım Çiçek ve Asım Çiçek'in yargılanmasına devam edildi.


BİLİRKİŞİ RAPORU OKUNDU


Sanıkların yöneltilen suçlamaları kabul etmediği duruşmada bilirkişinin hazırladığı rapor okundu. Beyza Özer'in ölümüne neden olan kurşunun hangi silahtan çıktığının henüz belirlenemediği bilirkişi raporunda Hasane Sevinç'in yaralanmasına yol açan merminin ise tutuklu satın Ahmet Ülger'in kullandığı silahtan ateşlendiği ortaya çıktı.


Cumhuriyet savcısı karar aşamasına gelen yargılamada verdiği mütalaada Ülger'in "Olası Kast ile Adam Öldürmek suçundan Hasana Sevinç'i ise 'Kasten Yaralamak' suçundan cezalandırılmasını istedi.


Mahkeme heyeti Ahmet Ülger'in tahliye istemini kabul etmediği yargılamayı karar vermek için Şubat ayına erteledi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023