Van'da yollar kapalı, okullar tatil

VAN'da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi

Van'da yollar kapalı, okullar tatil
Van'da yollar kapalı, okullar tatil
Bu içerik 547 kez okundu.
Reklam

VAN'da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde okullar kar nedeniyle bugün için tatil edilirken, öğlene kadar olan uçak seferleri de iptal edildi. Kar nedeniyle 990 yerleşim yerinin de yolu kapandı.


Van'da 1 hafta aradan sonra bugün yine yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece saatlerinde başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Van'ın merkez ilçeleri olan Edremit, İpekyolu ve Tuşba ile Gevaş İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildi. Diğer ilçelerdeki okulların durumuyla ilgili ise kaymakamlıkların karar vereceğini belirtildi. Kar kalanlığını şehir merkezinde 30 santimetreyi geçerken, 990 yerleşim biriminin de yolu ulaşıma kapandı.


Etkili olan kar yağışı, uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van Ferit Melen Havalimanı'nda öğlen satlerine kadar olan uçak seferleri iptal edildi. Öğleden sonraki uçuşların ise hava durumuna göre belirleneceği belirtildi.


Bu arada, Bitlis'teki kar yağışı ise gece saatlerinde etkili oldu. Kar yağışının durduğu Bitlis'te kar kalanlığı 25 santimetreye ulaşırken, 124 köy yolu da ulaşıma kapandı.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023