Antalya'da bir kişi 'domuz gribi' şüphesiyle yoğun bakımda.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir hasta H1N1 (domuz gribi) şüphesiYle yoğun bakımda tedaviye alındı

Antalya'da bir kişi 'domuz gribi' şüphesiyle yoğun bakımda.
Antalya'da bir kişi 'domuz gribi' şüphesiyle yoğun bakımda.
Bu içerik 556 kez okundu.
Reklam

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir hasta H1N1 (domuz gribi) şüphesiYle yoğun bakımda tedaviye alındı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi başhekim yardımcıları Prof. Dr. Dilara İnan ve Doç. Dr. Melike Cengiz, domuz gribi vakalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Doç. Dr. Melike Cengiz, hastanın cuma günü İstanbul'dan yüksek ateş, öksürük ve yaygın vücut ağrısı şikayetleriyle geldiğini ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyledi.

2009'DAN BU YANA H1N1 GRİBİ

Prof. Dr. Dilara İnan ise gribin viral, yüksek ateşle, öksürük, yaygın vucüt ağrısıyla seyreden bir hastalık olduğunu belirterek, "Özellikle bu dönemde etken olan virüs tipleri arasında H1N1 dediğimiz virüs tipi de var. Bu dönemde mevsimsel bir virüs etkenleri arasında yer alan virüs tipi. 2009'dan bu yana mevsimsel virüs etkeni olarak karşımıza çıkıyor. Tüm griplerin yaklaşık yüzde 70'inin sebebi bu virüs" diye konuştu.

H1N1'DEN KORUNMA YOLLARI

Bu hastalıktan korunmak için aşının önemine dikkat çeken Prof. Dr. İnan, şöyle dedi:

“Kronik hastalığı, kalp- akciğer hastalığı, şeker hastalığı olanlar, yaşlılar, çocuklar, gebeler mutlaka aşılanarak korunmalı. Mutlaka ellerin bol su ve sabunla yıkanması gerekiyor. Özellikle toplu taşıma araçlarına binip indikten sonra kapı kolu gibi ortak kullanılan telefonlar gibi bunlara temastan sonra mutlaka ellerin bol suyla yıkanması gerekiyor. Ocak ayında hastalık tavan yapıyor. Bu dönem dahil aşılanmaya devam edilebilir. Yeterli sıvı alınması, iyi beslenme, yine gribe karşı koruyucu önlemler arasında. Geçen yılki vakalara göre paniğe neden olacak şekilde tedirgin eden vaka sayısında artış hızıyla karşılaşmadık. Beklediğimiz bir şekilde seyrediyor."

7 YILDIR H1N1 İLE YAŞIYORUZ

"2009'dan bu yana grip geçirdiysek büyük ihtimalle H1N1 geçirmişizdir" diyen Prof. Dr. İnan, “Sizin tabirinizle domuz gribi. H1N1'le enfekte olan hastalar var. Karantinaya almıyoruz kesinlikle. Normal grip vakası olarak başvuran, tedavisini alan, sonra evine giden vakalarımız var. İki doktorumuz da her vatandaşımız gibi grip oldu. O doktorlarımızı yatırdık, ama grip nedeniyle yatırmadık. Onların başka enfeksiyonları vardı. Çıktılar şu anda hastanede yatmıyorlar. Domuz gribi nedeniyle hastanemizde karantinada bulunan yok. Yoğun bakımda bir kişi var" diye konuştu.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023