İç hat yolcusu dış hatlara götürüldü

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan dış hat yolcusunun hata sonucu iç hatlara götürülmesi olayının tam tersi bugün yaşandı

İç hat yolcusu dış hatlara götürüldü
İç hat yolcusu dış hatlara götürüldü
Bu içerik 736 kez okundu.
Reklam

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan dış hat yolcusunun hata sonucu iç hatlara götürülmesi olayının tam tersi bugün yaşandı.

 

THY’nin İzmir’den gelirken yıldırım isabet eden uçağı indikten sonra teknik hangara yönlendirilmesi gerekirken, Ramp Kulede ( Aprondaki uçakların hareketlerini yönlendiren ve köprülere yanaştıran kule) çalışan bir görevlinin hatası sonucu uçak 214 nolu dış hatlar köprüsüne yanaştı.
THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde İzmir’den gelen Airbus-A330 tipi uçağa havada yıldırım çarptı. Kule ile temasa geçen Kaptan Pilot uçağa yıldırım isabet ettiğini bildirdi. Bunun üzerine uçağın teknik hangar çekilmesi planlandı. Bu sırada aynı saatlerde THY’nin New-York’tan aynı tip uçakla gelen yolcuları da 214 numaralı köprüde bekleniyordu.

Uçaklar indikten sonra onları köprülere yönlendiren Ramp Kule’deki görevli olan ve THY uçaklarını yönlendiren yer hizmetleri şirketi TGS görevlisi İzmir’den gelen uçağı yanlışlıkla New York yolcusunun beklendiği 214 numaralı köprüye yanaştırdı. Orda bekleyen ve gelen yolcuları New York yolcusu sanan başka bir TGS görevlisi ise normal olarak kapıları açtı ve yolcuyu dış hatlar geliş terminaline aldı.


Kısa sürede hatanın fark edilmesi üzerine olay polise bildirildi ve İzmir’den gelen 166 yolcunun büyük bir bölümü dağılmadan toplandı. Ancak bir kısım yolcu ise dış hatlar terminali içine dağılmıştı. Bunun üzerine polis uzun bir sure terminal içinde dolaşan İzmir yolcularını aradı.


Alınan bilgiye göre yolcuların tamamı toplanarak iç hatlardan çıkması gerekenler polis nezaretinde dış hatlardan çıkarıldı. Aynı uçakla gelen ve yurt dışına gitmesi gereken bazı yolcular da dış hatlar terminalinden dışarı çıkartılıp tekrar polis nezaretinde pasaporttan geçirilip içeri alındı veyurt dışı çıkış işlemleri yapılarak gidecekleri ülkelerin uçaklarına götürüldü.DHMİ yetkilileri olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığını bildirdiler.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023