Otizmli çocuklar için TBMM’ye önerge

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, engelli yurttaşların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı

Otizmli çocuklar için TBMM’ye önerge
Otizmli çocuklar için TBMM’ye önerge
Bu içerik 970 kez okundu.
Reklam

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, engelli yurttaşların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Milli Eğitim Bakanı ile Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arık, özellikle otizimlilerin tedavisinde önemli bir yer tutan bire bir spor konusunda nelerin yapıldığını sordu.


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, engellilerin özellikle otizmlilerin tedavisinde önemli bir yer tutan bire bir spor konusunu Milli Eğitim Bakanı ile Gençlik ve Spor Bakanlarının yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi:


“Türkiye’de şuan Özel sporcular federasyonuna kayıtlı lisanslı zihinsel engelli sporcu sayısı 16 bin civarındadır. Oysa Türkiye’de engelli yurttaşlarımızın sayısı bunun kat be kat üstündedir. Zihinsel engelliler özellikle de otizmlilerin farkındalıkları çok düşük olduğu için bire bir olarak spor yapmaları gerekiyor. Ancak bire bir spor hizmeti çok pahalı bir eğitim olduğu için her aile bu hizmeti alamamaktadır. Bu bağlamda; Otizmli çocuklar için spor eğitimi olmazsa olmaz bir terapi yöntemidir. Bu hizmetten Türkiye’de kaç engelli faydalanmaktadır? Ekonomik gücü yetersiz olan engellilerin bire bir spor eğitimini alabilmesi için her hangi bir çalışmanız var mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 5580 sayılı kanuna tabi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon kurumlarının, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na bağlı Zihinsel Engelli bireylere spor eğitim için yapılanmış kuruluşların sahip olduğu haklara sahip olmaları konusunda bir çalışmanız var mıdır?”
 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023