Ağrı Valisi Işın: PKK taşeron bir örgüttür

AĞRI Valisi Musa Işın, Kürtleri temsil ettiğini iddia eden terör örgütü PKK’nın Kürtlükle alakası olmadığını ve taşeron bir örgüt olduğunu söyledi.

Ağrı Valisi Işın: PKK taşeron bir örgüttür
Ağrı Valisi Işın: PKK taşeron bir örgüttür
Bu içerik 654 kez okundu.
Reklam

AĞRI Valisi Musa Işın, Kürtleri temsil ettiğini iddia eden terör örgütü PKK’nın Kürtlükle alakası olmadığını ve taşeron bir örgüt olduğunu söyledi.

Küpkıran Mahallesi'ndeki taziye evinde bugün düzenlenen kahvaltıya Vali Musa Işın, Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Kahvaltı sonrası konuşan Vali Işın, terör örgütlerinin halkın savuncusu olmadığını söyledi. Vali Işın, "Bunlar sizden değil ki. Bunlar, başkaları adına kullanılan taşeron örgütlerdir. PKK da IŞİD de Taliban da öyledir, Bako Haram da öyledir. Hepsi öyledir. PKK, 'Marksist, Leninst, dinsiz, imansız bir örgütüm' diyor. Diğerleri sözüm ona Müslümanlık adı altında Müslümanları öldürüyor. Bu örgütlerin tümü, sadece Müslümanları öldürürler. Hepsini reddediyoruz. Bizim canımıza, malımıza, namusumuza kastedenler bizden değildir" diye konuştu.

Vatandaşımızın huzur ve refahını yükseltmek, bunu temin etmek için devlet olarak gayret gösterdiklerini ve her zaman vatandaşın yanında olacaklarını belirten Vali Işın, "Bakın her gün Afganistan’dan, İran’dan otobüslerle bu tarafa geliyorlar. Her gün biz otobüslere, uçaklara bindirip gönderiyoruz. 'Bu ülkede, Türkiye’de huzur var, aş var, iş var, ekmek var' diyor. Biz canımızı hemen oraya atalım, kurtulalım. Bakın Suriyeliler, Afganistanlılar ve Pakistanlılar burada. Iraklılar geliyor. Allah’a şükürler olsun bunun kıymetini bilelim. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Halkımızı yanlış yöne sevk edenlere fırsat vermeyelim. Dinimize düşman olanlara fırsat vermeyelim. Okullarımızı, camilerimizi yıkanlara fırsat vermeyelim onları kovalım. Onları içimize sokmayalım. Asla yüz vermeyelim" dedi.

PKK'nın projesinin Kürtleri tamamen dinsizleştirme sonrada Stalinist bir yönetimle halkı ezmek olduğunu söyleyen Vali Musa Işın, şöyle devam etti:

"Yaptıkları odur. Bakın en son Kuzek Irak'ta Barzani ne dedi 'Yeter artık bu millete yaptığınız. 530 tane köyümüzü boşaltmışsınız, her türlü zulmü yapıyorsunuz. Defolun gidin buradan' dedi. Biz de bunları içimize sokmayacağız. Allah'ın izni ile bunlara fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bunlar Kürtlere düşman. Siz bu basireti gösteriyorsunuz Ağrılılar olarak. Köyümüze, mahallemize çocuklarımıza sahip çıkacağız. Komşularımıza anlatacağız bunların çirkef yüzlerini. Erkekler, annelerimize, eşlerimize ve kız çocuklarımıza lütfen onları sevelim onlara saygı ve hürmet gösterelim. Kadınlar sizin her türlü meşekatinizi çekiyor. Bunu görmezlikten gelemezsiniz. Onları ezmeyecek, incitmeyecek siniz. Onlara saygı göstereceksiniz. Biz erkek egemen bir toplumuz ama bu doğru bir şey değildir. Biz kadınlara da gerekli saygıyı göstermek zorundayız. Özellikle bayanlara şiddet uygulamak insanlık dışı bir şeydir. Ayrıca erkek çocuklarına ne kadar değer veriyorsanız kız çocuklarına da o kadar değer verin. Hatta kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapın ve kız çocuklarını daha çok sevin. Kız çocuklarının eğitimine daha çok çaba gösterin daha çok fedekarlık yapın onlar ortalıkta kalmasınlar onlarda meslek sahibi olsunlar. Gelecekleri daha parlak olsun. Allah kadınları da erkekler gibi eşit yaratmıştır. Onlarında insanlık hakları vardır. Bunlara saygı göstereceğiz."

Vali Işın, konuşmasından sonra eşi Tuba Işın ile birlikte kahvaltıya katılanların istek ve sorunlarını diledi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023