Hasta çocukların ev halini anlatan fotoğraf sergisi açıldı

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde hasta çocukların ev halini anlatan 'Nadir Çocukluk Çağı Hastalıklarının Fotoğraflarla Tanıtım Sergisi' açıldı.

Hasta çocukların ev halini anlatan fotoğraf sergisi açıldı
Hasta çocukların ev halini anlatan fotoğraf sergisi açıldı
Bu içerik 588 kez okundu.
Reklam
Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde hasta çocukların ev halini anlatan 'Nadir Çocukluk Çağı Hastalıklarının Fotoğraflarla Tanıtım Sergisi' açıldı.

Erciyes Üniversitesi, Talas Belediyesi, Çocuklarda Seyrek Görülen Hastalıklar Vakfı (Care-for-Rare Foundation), Deutsch-Türkisches Jahr der Forschung ve Bildung und Innovation 2014 kurumlarının desteğiyle gerçekleşen sergiye birçok davetli katıldı.

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Talas Belediyesi Başkan Yardımcı M. Yusuf Eken, akademisyenler, öğrenciler ve misafirlerin katıldığı serginin açılış kurdelesini kesen Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır; bir insanı yaşatabilmenin, onlara destek olabilmenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak çalışmalarından dolayı organizasyonu yapanlara ve hastaların tedavi süreçlerini gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Ünal sergide, Almanya ve Türkiye’deki nadir hastalığa sahip çocukların muayene sırasındaki ve ev hayatlarındaki durumlarını anlatan fotoğrafların yer aldığını belirtti. Doç. Dr. Ünal, şu bilgileri verdi: “Bu sergiyi düzenlememizdeki amaç, çocukluk çağında görülen hastalıklara karşı toplumun dikkatini çekebilmek. Bu hastalıklara sahip çocuklar tıbbın yetimleri olarak biliniyorlar. Çok nadir göründükleri içinde insanların dikkatini çekmiyor. Ancak biz doktorlar ve hastalarımız bunların çok büyük sıkıntısını çekiyor. Dünya’da birçok çocuğun bu hastalıklardan dolayı mağdur olduğunu, bunların tanı ve tedavilerinin alt yapısının tam olarak bilinmediğini biliyoruz. Ancak Türkiye’de yaklaşık olarak dört bine yakın hastanın olduğunu biliyoruz. Buradaki sergiyle toplumu bu hastalıklara karşı bilinçlendirmek istiyoruz. Bu hastalıklara sahip bir çocuk hastamızda burada.”

Sergiye ailesiyle birlikte davetli olarak katılan ve muayene süreci başarılı geçen çocuk hasta Mehmet Emin hakkında da bilgiler verdi: “Bu çocuk hastamız Almanya Münih Üniversitesi ile ortaklaşa çalışmalarımız sonucu hastalığının tanısını koyduk. Tanısının koyulmasının ardından kemik iliği nakli yapılarak çocuğumuzu hayata tutundurmayı başardık. Artık düzenli olarak kan alma mecburiyeti yok.”

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji- Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir tarafından serginin düzenlenmesinde destek olan Talas Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Yusuf Eken’e ve tedavi sürecinde olan nadir hastalığa sahip Mehmet Metin’in ailesine çiçekleri takdim etti.

Eylül ve ekim aylarında İstanbul ve Ankara’da sergilenen 'Nadir Çocukluk Çağı Hastalıklarının Resimlerle Tanıtım Sergisi' 20 Kasım’a kadar Sabancı Kültür Sitesi’nde sergilenmeye devam edecek.
CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023