Ankara Baro Başkanı'ndan Manisa Valisi'ne tepki

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın kadınlar arasında ayrımcılık yapan açıklaması, özrü olmayan bir hata, büyük talihsizlik ve hatta basiretsizliktir." dedi.

Ankara Baro Başkanı'ndan Manisa Valisi'ne tepki
Ankara Baro Başkanı'ndan Manisa Valisi'ne tepki
Bu içerik 623 kez okundu.
Reklam
Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, ″Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın kadınlar arasında ayrımcılık yapan açıklaması, özrü olmayan bir hata, büyük talihsizlik ve hatta basiretsizliktir.″ dedi.

Manisa Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında evlerinden kelepçelenerek gözaltına alınan kadınlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ″Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları, her kademede üzüntüyle karşılanmıştır.″ ifadelerine yer vermişti.

Ankara Barosu Başkanı Canduran, kadınlar arasında ayrımcılık yaratan bu ifadenin, bir devlet yetkilisine yakışmadığını söyledi. Hakan Canduran, şunları kaydetti: ″Kadın erkek eşitliğinin esas olduğu bir hukuk devleti sisteminde kadınları kılık-kıyafeti ile sınıflandırmaya tabii tutmak, başı örtülü kadınlar için olumlu önermeler kullanıp pozitif ifadelere yer vererek başı örtülü olmayan kadınları zan altında bırakan açıklamalar yapmak, devletin valisi için özrü olmayan bir hatadır.″

Manisa Valisi'nin söz konusu açıklamasının toplumda bir grubu diğerinden ayırarak aralarına ayrımcılık tohumu ekilmesine ve 'ötekileştirmeye' sebebiyet verecek nitelikte olduğunu belirten Hakan Canduran, şöyle konuştu: ″Başı örtülü kadını 'toplumda çok olumlu bir imajla algılanan' sıfatı ile tanımlarken başı açık kadının toplumdaki imajının ne olduğu sorusunu akla getiren söz konusu açıklamanın, hiçbir platformda savunulabilirliği olamaz. Böyle bir söylem, ancak ve ancak toplumsal ayrıştırmaya sebep olur. Ön yargılı ve ayrımcı bir dille yapılan açıklama ve provokatif söylemler, özellikle de devlet yetkilileri tarafından kullanıldığında toplumda huzursuzluğa ve kutuplaşmaya neden olmaktadır. Devletin yetkili makamınca yapılan yazılı basın açıklamasında bu denli ayrıştırıcı ifadelere yer verilmiş olması, demokratik, çağdaş, eşitlikçi bir hukuk devletinde asla kabul edilemez.

Kadın erkek eşitliği ve kadınlara karşı ayrımcılığın önlenmesine dair bir dizi sözleşme ve projeye taraf olan ülkemizde kadın hakları sorunları ve kadına karşı şiddetle hukuki anlamda mücadele edilmekte iken devletin valisinin kadınlar arasında yeni bir ayrımcılığa neden olacak ve toplumun bakış açısını etkileyecek bir açıklama yapması, büyük talihsizlik ve hatta basiretsizliktir.″
CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023