Çorum'da şehitlikte duygu dolu tören

ÇORUM'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101'nci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

Çorum'da şehitlikte duygu dolu tören
Çorum'da şehitlikte duygu dolu tören
Bu içerik 1357 kez okundu.
Reklam

ÇORUM'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101'nci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitlikte düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.


Çorum'da 18 Mart deniz Zaferi'nin 101.Yıldönümü nedeniyle Şehitlik Anıtı’nda gerçekleştirilen programa Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, çok sayıda daire müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit ailelerinin yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitlik Anıtı’na Valilik çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile Malul ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu. Saygı atışının ardından Vali Ahmet Kara, duygu ve düşüncelerini yazdığı Şehitlik Defterini imzaladı. Törenin ardından şehitlerin kabrine karanfil konularak, dualar edildi.


18 Mart Şehitler Günü nedeni ile Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen tören duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Şehit yakınları tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Tören sonrasında ise Vali Ahmet Kara, şehit ailelerinin Şehitlik Anıtı ile ilgili isteklerini dinledi. 


Tören sırasında şehit aileleri ilgisizlikten dert yandı. Şehit Nurullah Yeşildağ’ın babası Adem Yeşildağ, Çorum Valisi Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye seslenerek, "Neden Çorum’da şehitlerin isimleri parklara ve caddelere verilmiyor?" diye sordu. Yeşildağ, "Boş parklarda bile 24 saat güvenlik önlemi alınırken, burada bizim şehitlerimiz yatıyor. Akşamları karanlık oluyor. Geriden bakıldığında buraya şehitlik demeye şahit lazım" dedi. 


Vali Ahmet Kara da bu taleplerin ilerleyen süreçte yerine getirileceğini belirterek, "Gerekli hassasiyeti göstereceğiz" dedi. Güvenlik önlemi alınmasına ise gerek görmediğini belirten Kara, "Güvenlik gerekmez, bunların güvenliği Cenab-ı Allah. Hiç kimse zarar vermez buraya" diye konuştu. 

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023