Yüksekova'ya göç eden ailelere Kızılay'dan yardım

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendek ve oluşturduğu barikatların kapatılması için operasyon yapılacağı haberleri, yüzlerce ailenin Hakkari, Van ve çevre illere göç etmesine neden olurken, Kızılay Hakkari Şubesi, mağdur olan ailelere yardım eli uzattı

Yüksekova'ya göç eden ailelere Kızılay'dan yardım
Yüksekova'ya göç eden ailelere Kızılay'dan yardım
Bu içerik 1178 kez okundu.
Reklam

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendek ve oluşturduğu barikatların kapatılması için operasyon yapılacağı haberleri, yüzlerce ailenin Hakkari, Van ve çevre illere göç etmesine neden olurken, Kızılay Hakkari Şubesi, mağdur olan ailelere yardım eli uzattı. Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, Yüksekova'dan Hakkari merkeze gelen 100 aileye gıda, battaniye ve kavurma yardımında bulunduklarını söyledi.


Güneydoğu'nun bazı ilçelerinde başlatılan operasyonlar devam ederken, birçok hendek ve barikatın bulunduğu Yüksekova'da da kapsamlı bir operasyonun yapılacağı haberleri ilçede oturan birçok aileyi endişelendirdi. Çevre illerle birlikte Hakkari'ye de göç edip ev kiralayan ailelere Kızılay Hakkari Şubesi yardım eli uzattı. Kızılay Hakkari Şube Başkanı Alçiçek ve yönetim kurulu üyeleri, operasyon söylentisi nedeniyle 20 gün önce Katramaz Mahallesi'ne gelerek 400 TL'ye ev kiralayan 6 nüfuslu Orhan Ailesi'ni ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.


Ailelere gıda ve giyim yardımında bulunan Alçiçek, Yüksekova, Cizre ve İdil ilçelerinden şu ana kadar 100'den fazla ailenin Hakkari merkeze göç ettiğini söyledi. Alçiçek, "Kızılay olarak Hakkari merkeze göç eden aileleri tek tek tespit ettikten sonra acil olan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 100 aileye gıda, battaniye, kavurma yardımında bulunduk" dedi.


Yapılan yardımlara teşekkür eden Hazal Orhan ise zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini anlatırken, "Eşim hiç bir iş yapmıyor. Yükeskova'daki eşyalarımızda orda kaldı. Bizler çaresisiz. Devlet yetkililerinden tek isteğimiz, barış olsun, insanlar ölmesin. Bizler de bir an önce evimize dönelim" diye konuştu.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023