Kırıkkale'de toprağa verilen şehit Uzman Çavuş'un küçük oğlu; 'Artık başka çocukların babası ölmesin'

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 41 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Osman Kablan, Kırıkkale'de 5 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Kırıkkale'de toprağa verilen şehit Uzman Çavuş'un küçük oğlu; 'Artık başka çocukların babası ölmesin'
Kırıkkale'de toprağa verilen şehit Uzman Çavuş'un küçük oğlu; 'Artık başka çocukların babası ölmesin'
Bu içerik 1020 kez okundu.
Reklam

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 41 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Osman Kablan, Kırıkkale'de 5 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit Uzman Çavuş'un 14 yaşındaki küçük oğlu Yasin Kablan teröristlere seslenirken, "Allah aşkına vicdanınız varsa, artık bırakın beni geçtim, başka çocukların babası ölmesin. Benim babam şehit oldu. Mehmetçikler bitmez" dedi.


Elazığ'dan geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Osman Kablan'ın cenazesi, Diyarbakır'da yapılan askeri törenden sonra uçakla Ankara'ya, ardından helikopter ile Kırıkkale'ye getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, önce helallik alınmak üzere Yuva Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Yapılan dua ve alınan helallik sonrası şehit Uzman Çavuş Osman Kablan'ın cenazesi, cenaze aracı ile Nur Camii'ne getirildi.


Şehidin cenazesine 7 aylık hamile eşi Neslihan, çocukları 16 yaşındaki Mustafa, 14 yaşındaki Yasin, annesi Elmas, inşaatlarda sıvacılık yapan babası Mustafa Kablan, kardeşleri, Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, askeri yetkililer ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Şehit babalarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan çocukları Mustafa ve Yasin ile birlikte Elazığ'da yaşayan 7 aylık hamile eşi Neslihan Kablan, baba Mustafa, anne Elmas, erkek kardeşi cenazede göz yaşı döktü.


Şehit'in küçük oğlu Yasin ağlamamak için kendini zor tutarken, "Allah aşkına bir tane vicdanınız varsa, şu teröristlere diyorum. Artık bırakın beni geçtim, başka çocukların babası ölmesin. Benim babam şehit oldu. Mehmetçikler bitmez. Bir vurdu hadi dedim, iki vurdu hadi dedim, üçüncüsünde babam şehit oldu. Dayandım, dayandım yine dayandım. Buradan onlara sesleniyorum. Kalbinizde vicdan varsa eğer, ben bunu vurmam derim. Babam ölmedi ve ölmeyecek" dedi.


Şehit Uzman Çavuşun cenazesi, törenin ardından daha sonra Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verildi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023