Başkan Gümrükçüoğlu: Dortmund’taki etkinlikler Trabzon için büyük fırsat

TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Almanya’nın Dortmund kentinde 24-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” öncesi değerlendirmelerde bulundu

Başkan Gümrükçüoğlu: Dortmund’taki etkinlikler Trabzon için büyük fırsat
Başkan Gümrükçüoğlu: Dortmund’taki etkinlikler Trabzon için büyük fırsat
Bu içerik 690 kez okundu.
Reklam

 TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Almanya’nın Dortmund kentinde 24-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” öncesi değerlendirmelerde bulundu.

 

BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ DÜNYA İLE PAYLAŞACAĞIZ

Trabzon’un, yıllardır Ankara’da gerçekleştirilen bu etkinliklerle farkını ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu. Bu yılki etkinlikleri kardeş şehrimiz olan Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştirerek barışı ve kardeşliği, demokrasiyi ve kültürel zenginliklerimizi tüm dünya ile paylaşmak istedik” dedi.

KARDEŞ KENTİMİZ DORTMUND ETKİNLİKLERİ İSTEDİ

Etkinliklerin Dortmund’da düzenlenmesinin konusunda da açıklamada bulunan Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi:

“ Bugüne kadar Ankara’da, 24-28 Mart gibi tarihlerde Trabzon’un kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen etkinlikleri, Avrupa’da en çok vatandaşımızın yaşadığı ve diğer milletlerinde katılacağı şekilde Almanya’nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Dortmund’da yapmaya karar verdik. Dortmund yerel yönetimi, Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı sayın Ullrich Sierau’dan büyük destek alıyoruz. 1990 yılından itibaren kardeş şehir uygulamasına gitmeyen Dortmund, Trabzon ile önce proje partnerlikleri gerçekleştirdi. Oradaki insanlarımızın entegrasyonu ile Türkiye’yi ve Doğu Karadeniz’i çok iyi tanımaları bakımından çok olumlu sonuçlar ve mesafeler alındı. Bu gelişmeler üzerine Dortmund Büyükşehir Belediye Meclisi Trabzon ile kardeş şehir olma kararı aldı. Biz de bu kararı inceledik ve onaylayarak kabul ettik. Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sierau Trabzon’a geldi. Şehrimizi çok sevdi, tarihin, tabiatın, yeşil ve mavinin harikulade tablosu olan Trabzon’da yaşadı. Avrupa’da, kentimizi, ülkemizi, milletimizi, kültürümüzü tanıtmak için yola çıktığımız da sayın Sierau, bu etkinliklerin kendi şehirlerinde gerçekleştirilmesini talep etti. Bizlere her türlü kolaylığı gösterdi. Bu bakımdan kendilerine teşekkürü borç biliyorum.”

MEDENİYETİMİZİN ÖZELLİKLERİNİ TANITACAĞIZ

Dortmund’da 24-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecek etkinliklerde Trabzon’un karakterini, insan sevgisi ve uygarlık anlayışını ön plana çıkaracaklarını kaydeden Başkan Orhan Gümrükçüoğlu, “Medeniyetlerin Trabzon’da bıraktığı eserler, 5 bin yıllık tarih boyunca bu topraklarda hangi devletler kurulmuşsa, onların Trabzon’a kazandırdığı tarihi ve mimari eser olan yapıtlar, kültür, edebiyat, spor ve folklor yönünden bir hazine olan zenginliklerimiz sergilenecek. Trabzon medeniyetinin bütün özelliklerini tanıtırken hem dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verecek, hem de Avrupa’daki evlatlarıyla kucaklaşacak. Bu etkinlikler sayesinde Trabzonlu olsun ya da olmasın Avrupa’daki tüm kardeşlerimize ve oranın yerel halkına kendi kültürümüzü aktarma şansını da elde etmiş olacağız. Tüm bu bakımlardan bizim için son derece önem arz eden, ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’ için hazırlıklarımızı ciddi şekilde sürdürüyoruz. Avrupa’daki tüm hemşehrilerimizi ve Avrupa’nın yerel halkını bu kucaklaşamaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı,


 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023