Arda'nın yaşam mücadelesi

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde Sakarya İlkokulu 4

Arda'nın yaşam mücadelesi
Arda'nın yaşam mücadelesi
Bu içerik 901 kez okundu.
Reklam

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde Sakarya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan ve kas hastalığı nedeniyle kök hücre nakli tedavisi gören 11 yaşındaki Arda Duhan Şentürk, sağlığına kavuşup okuluna dönmek ve arkadaşlarına kavuşmak için can atıyor. Gaziantep'te yapılan kök hücre nakli tedavisinin masraflarını devlet karşılamadığı için de belediye işçisi babası Serkan Şentürk maddi olarak zor günler yaşıyor.


Arda Duhan Şentürk'e henüz 2 yaşındayken önce Hacettepe Hastanesi'nde, ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan tedavide kas hastası teşhisi konuldu. 9 yıldır sürekli olarak Ankara'da tedavi gören Arda'nın sağlık durumu giderek kötüye gitmesi sonucu doktorlar Duchenne (DMD) adı verilen Kas Hastalığı teşhisi konulan küçük Arda'ya kök hücre nakli yapılmasına karar verdi.


2015 yılı Temmuz ayında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dr. Alper Dai başkanlığında sağlık heyetinin kontrolünde Arda'ya kök hücre nakline başlandı. 2 yıl boyunca sürecek nakiller için kök hücreler, yeni doğanlarda anne ile bebek arasında 10 santimlik bir kordondan elde ediliyor. 2 yılda ise en az 24 kez kök hücre naklinin yapılması öngörülüyor. Böylece her kök hücre nakli Şentürk ailesine 10 bin liraya mal olduğu belirtildi.


BABA SERKAN ŞENTÜRK: ÇARESİZ KALDIK


Arda'nın babası Serkan Şentürk ise oğlumun tedavisi için yıllardır uğraş verdiklerini belirterek, "Onun bir an önce ayağa kalkmasını, okuluna gitmesini ve arkadaşlarıyla oynamasını istiyorum. Kök hücre nakli Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılıyor. 8 aydır Polatlı'dan Gaziantep'e gidip geliyoruz. Her bir nakil bize 10 bin liraya mal oluyor. Kök hücre nakli sosyal güvenlik kapsamında olmadığı için bizim de maddi gücümüz tükendi, çaresiz kaldık" dedi.


HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYOR


Polatlı Belediyesi'nde işçi olarak çalışan evli 2 çocuk babası Serkan Şentürk, işçi maaşıyla belirli bir noktaya kadar tedavi masraflarını karşılayabildiğini, artık bunu karşılayacak maddi gücünün kalmadığını belirterek, hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Ayda bir kez yapılan kök hücre naklinin hastane masrafları dahil olmak üzere 400 bin liraya mal olacağını belirten Baba Şentürk, kendilerine yardım edecek hayırseverleri bekliyor. Baba Şentürk, hayırsever vatandaşların Ziraat Bankası Polatlı Şubesi 5280838-5001 numaralı hesaba katkı yapabileceklerini belirtti.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023