Hakim ve savcı aranmadan geçecek

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcı vekili Mehmet Karakaya, adliyeye girişte hakim ve savcıların aranmayacağını açıkladı

Hakim ve savcı aranmadan geçecek
Hakim ve savcı aranmadan geçecek
Bu içerik 439 kez okundu.
Reklam

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcı vekili Mehmet Karakaya, adliyeye girişte hakim ve savcıların aranmayacağını açıkladı.


Adliyenin giriş ve çıkış kapılarında yapılan yeni düzenlemeyle ilgili Cumhuriyet Başsavcı vekili Mehmet Karakaya açıklama yaptı. Karakaya, güvenlik önlemleri kapsamında adliyeye tüm girişlerin duyarlı kapılarla ve x-ray cihazlarlarıyla yapılmaya başlandığını bildirdi. Uygulamanın tamamen vatandaşların ve adliye personelinin can güvenliği için olduğunu belirten Karakaya, buna karşılık personel kapısından girişleri sağlanan hakim ve savcıların ise geçişleri sırasında duyarlı kapıların sinyal vermesi halinde bile aranamayacağını açıkladı.


YASAL OLARAK DA ARANAMAZ


Başsavcı vekili Karakaya, hakim ve savcıların adliyeye silahıyla girmesinde yasal olarak bir sakınca olmadığını belirterek, "Zaten yasa ve yönetmelik uyarınca da böyle bir husus mümkün değil" dedi. Buna karşılık adliye personeli ile avukatların üzerlerinde ya da çantalarında silahları varsa bunları giriş kapısındaki dolaplara makbuz karşılığında emanet olarak bırakacağını aktaran Karakaşa, "Çıkışta da makbuz karşılığında silahları iade edilecek" dedi.


KİMİN GEÇTİĞİNİ TANIYAN SİSTEM


Personel kapısından geçenlerin kimin hakim, kimin savcı, kimin avukat, kimin personel olduğunu da turnikelerde okutulan kartlardan anlaşıldığını belirten Karakaya, "Kapılarda görev yapan personel kimin hakim kimin savcı olduğunu biliyor. Avukatlar ise tanıtım kartlarını turnikeden geçerken okuttuklarında kapıdaki ekrana bu kişiyle ilgili fotoğraflı bilgiler yansıyor. Dolayısıyla personel kapısını kimin kullandığını görebiliyoruz. Ayrıca kapılarda hakim ve savcıları tanıyan personelimiz görev yapıyor" dedi.


1400 CİVARINDA ÇALIŞAN VAR


Antalya Adliyesi'nde 1400 civarında personel görev yaptığını, buna banka, PTT gibi kurumlarda çalışanlarla adliyede görevlendirilen diğer kurumların çalışanlarının dahil olmadığını açıklayan Karakaya, bu rakama avukatların ve adliyede işlem yaptırmak için gelen vatandaşlar da eklendiğinde bunun binlerce rakama ulaştığını söyledi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023