Hem eş, hem iş

BODRUM'da balıkçılıkla geçinen,  iki çocuk ve iki torun sahibi çiftten 52 yaşındaki Hatice Ataman, 30 yıldır eşinin avdan dönüşde, ağları tamir ediyor

Hem eş, hem iş
Hem eş, hem iş
Bu içerik 700 kez okundu.
Reklam

BODRUM'da balıkçılıkla geçinen,  iki çocuk ve iki torun sahibi çiftten 52 yaşındaki Hatice Ataman, 30 yıldır eşinin avdan dönüşde, ağları tamir ediyor. Baba mesleğini sürdürdüğünü belirten Ataman, işini sevdiğini, çocuklarını bu sayede büyüttüklerini söyledi.


Gündoğan Mahallesi'nde eşi İbrahim Ataman ile balıkçılıkla geçinen iki çocuk ve iki torun sahibi Hatice Ataman, 30 yıldır ağ tamir ediyor. Ataman Oğlu adlı tekneyle sabah balığa açılan eşi İbrahim Ataman, öğlen döndükten sonra görevi eşi Hatice Ataman'a bırakıyor. Av sonrası yırtılan ve dolaşan ağları Hatice Ataman birbir ayırıp, tamir ediyor.


Baba mesleğini sürdürdüğünü belirten Hatice Ataman, "Babam burada ilk balıkçılardan. Geçimimizi balıkçılıktan sağlıyoruz. Ben bunu zevkle yapıyorum, stres atıyorum. Bu işi yapmak bana kolay geliyor. Çocuklarımızı bu sayede büyüttük" dedi. Sıcakkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Hatice Ataman, birçok kişinin kendini ağ tamirken gördüğünde fotoğrafını çektiğini de anlattı.


Müşterilerine verdikleri balıkları Gündoğanlı balıkçılardan aldıklarını belirten otel sahibi Mustafa Türkoğlu, "Balıkçılarımızdan biri de Hatice abladır. Babası Ahmet amca burada ilk tanıdığım kişilerden. Balıkların mevsimi, nasıl pişirileceğini ondan öğrendim. Hatice abla burada kendi ağlarını akşama kadar onarır" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023