Damla'dan iyi haber var

DENİZLİ'de doğuştan kasları gelişmediği için yaşıtları gibi koşup, oynayamadığı için gözyaşı döken ilkokul öğrencisi, 10 yaşındaki Damla Özyurt'un, hayallerine kavuşmasına az kaldı

Damla'dan iyi haber var
Damla'dan iyi haber var
Bu içerik 605 kez okundu.
Reklam

DENİZLİ'de doğuştan kasları gelişmediği için yaşıtları gibi koşup, oynayamadığı için gözyaşı döken ilkokul öğrencisi, 10 yaşındaki Damla Özyurt'un, hayallerine kavuşmasına az kaldı. Hayırsever bir avukatın desteğiyle ameliyat olup, fizik tedavilere başlayan Damla, yürümeye başladı. Tamamen yürümeye başladığı zaman ilk yapacağı şeyin ip atlamak ve halk oyunları oynamak olduğunu belirten Damla, "Ameliyatımı yaptıran avukat amcamı da ziyaret edeceğim. Beni görünce çok sevineceğini biliyorum" dedi.


Adalet Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu 4'üncü Sınıf Öğrencisi Damla Özyurt, prematüre olarak dünyaya geldiği için 2 ayı aşkın süre kuvözde kaldı. Bu süre içinde (serebral talsi) beyin felci geçiren Damla'nın kasları yeteri kadar gelişemedi. Yüzde 86 engelli olan Damla, 8 yıl boyunca fizik tedavi gördü ancak kasları gelişmediği için yaşıtları gibi koşup, oynamak bir tarafa yürümesi bile mümkün olmadı. Anne Rabia Özyurt (38), Damla'yı evlerine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okuluna her gün bebek arabasıyla ya da sırtında götürüp, getirdi.


Geçen yıl Nisan ayında evinde

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023