Açlık grevi 6'ncı gününde

DOĞU ve Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlerine dikkat çekmek için Alevi dernekleri tarafından ülke genelinde başlatılan açlık grevinde 6'ncı güne ulaşıldı

Açlık grevi 6'ncı gününde
Açlık grevi 6'ncı gününde
Bu içerik 856 kez okundu.
Reklam

DOĞU ve Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlerine dikkat çekmek için Alevi dernekleri tarafından ülke genelinde başlatılan açlık grevinde 6'ncı güne ulaşıldı. Açlık grevi, 24'er saatlik nöbetler şeklinde devam ediyor.

Antalya'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi'nde, 3 Ocak Pazar günü saat 12.00'de başlatılan ve katılımcıların 24 saat süreyle destek verdiği açlık grevinde, her 24 saatte nöbet devrediliyor. Doğu illerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle her gün çocuk, yaşlı ve kadınların öldürüldüğü belirtilerek, şiddet olaylarına tepki olarak sürdürülen açlık grevinin 5'inci gününde nöbeti kadınlar devraldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel merkezinin 'Savaşa karşı barış' talebiyle başlattığı eyleme katılan, HDP'nin 1 Kasım seçimlerinde Antalya milletvekili adaylarından Nuray Erçağan, 5'inci gününde kadınlar olarak nöbeti devraldıklarını belirti. Erçağan, tüm gerici politikalara, 'Alevilerle evlenilmez' gibi toplumun bir kısmını dışlayan, halkı ikiye bölen politikalara karşı olduklarını söyledi. Halkları din, dil, ırk üzerinden ayrıştırmaya çalışan politikalara karşı açlık grevi yürüttüklerini belirten Erçağan, her gün saat 12.00'de başlayan açlık grevinin ertesi gün saat 12.00'ye kadar sürdüğünü ve greve katılacak kimse olmayana kadar süresiz şekilde süreceğini söyledi.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023