Uşak'ta 'paralel yapı' operasyonunda 2'inci dalga: 5 gözaltı

UŞAK'ta geçen ay polis ve jandarmanın 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen kişilere yönelik düzenlediği ve 5 kişinin tutuklandığı oparasyonun ardından kentten ikinci dalga haberi geldi

Uşak'ta 'paralel yapı' operasyonunda 2'inci dalga: 5 gözaltı
Uşak'ta 'paralel yapı' operasyonunda 2'inci dalga: 5 gözaltı
Bu içerik 497 kez okundu.
Reklam

UŞAK'ta geçen ay polis ve jandarmanın 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen kişilere yönelik düzenlediği ve 5 kişinin tutuklandığı oparasyonun ardından kentten ikinci dalga haberi geldi. Şüphelilere ait 14 ayrı adreste arama yapan güvenlik güçleri; 5 şüpheliyi gözaltına aldı.


Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen 14 Ekim'de kentte gerçekleştirilen 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonun ardından 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Uşak 3'üncü Sıra Milletvekili adayı olan ve bir dönem Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hazim Sesli, kardeşi Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı işadamı Mehmet Sesli, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, işadamı Barış Altınordu ve eğitimci Mehmet Dorum tutuklandı. Diğer 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


BUGÜN İKİNCİ DALGA GELDİ


Operasyonun üzerinden bir ay gibi bir sürenin geçmesinin ardından kentte ikinci dalga haberi geldi. Saat 06.00'da 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 5 kişiye ait 14 adrese polis baskın düzenledi. Jandarma da çevrede güvenlik önlemi aldı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlardaki verilerin kopyalarının alındığı, şirketlerdeki evraklara el konulduğu belirtildi.


Baskınlarda ev ve işyerleri aranan işadamları Ahmet Alaşehirli, Ali Demirhindi, Ramazan Kayha, Ahmet Önal ve imam İsmail Özçay gözaltına alındı. Şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin sorgusunun sürdüğü, önümüzdeki cuma günü adliyeye sevk edilmesinin beklendiği kaydedildi.

 


 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023