Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarma operasyonu

Muş’un Yoncalıöz köyü yakınlarında, bir eşeğin dört ayağından silahla vurulması sonucu ağır şekilde yaralandığı ihbarını alan hayvanseverler, Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarma operasyonu düzenledi.

Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarma operasyonu
Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarma operasyonu
Bu içerik 585 kez okundu.
Reklam
Muş’un Yoncalıöz köyü yakınlarında, bir eşeğin dört ayağından silahla vurulması sonucu ağır şekilde yaralandığı ihbarını alan hayvanseverler, Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarma operasyonu düzenledi.

Hayvanseverler Muş’un Yoncalıöz köyünde dün gündüz saatlerinde köye yakın bir mevkide silahla dört ayağından vurulan bir eşek olduğu ihbarını aldı. Köylüler tarafından yol kenarında yaralı şekilde yatarken fark edilen ve köye taşınan eşek için ildeki hayvanseverlerden yardım istendi. Köye gelen hayvanseverler, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin’e ulaşan hayvanseverler Şahin’i durumla ilgili bilgilendirip yardım istedi.

Damla Şahin, Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ile irtibata geçti. Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un talimatları doğrultusunda hazırlık yapan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri gece araçla gece saatlerinde eşeğin bulunduğu Muş’a bağlı Yoncalıöz köyüne doğru yola koyuldu. Yaklaşık iki saat sonra köye ulaşan ekip, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra eşeği araca koyarak Tatvan’a getirdi.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan yaralı eşek Veteriner Hekimi Sefer Durmuş tarafından muayene edildi. Yapılan muayene neticesinde, ihbar edildiği gibi eşeğin silahla ayaklarından vurulmadığı, eşeğin dört ayağında sürtünmeye bağlı zedelenmeler olduğu anlaşıldı. Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerekli tedavisi yapılan eşeğin 16 yaşlarında dişi bir eşek olduğu ve son birkaç gündür aç kalması nedeniyle iyice halsiz düştüğü belirtildi. Merkezde eşeğe yiyecek ve su verildikten sonra tedavisine başlandı.

Eşeği muayene ederek gerekli tedavisini başlatan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Sefer Durmuş, kendilerine gelen ihbarda eşeğin dört ayağından silahla vurulması sonucu ağır yaralandığı yönünde olduğunu ancak yaptıkları muayene sonucunda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Olayı haber alır almaz hemen ekip olarak yola koyuşup olay yerine gittiklerini aktaran Veteriner Hekim Durmuş, “Köye gidip eşeği gördüğümüzde ayak eklem yerlerinde aşırı derecede sürtünmeler olduğunu gördük. Bu sürtünmeler eklere ve hatta kemiğe kadar doku kaybı oluşturmuş. Bu da hayvanın birkaç gündür aç, susuz ve güçsüz kalmasına neden olmuş. Bu durumlar genelde hayvan sahiplerinin bu hayvanları kışın dışarıya atmalarından ötürü kaynaklanıyor. Biz şu an tedavi başlangıcı olarak ayak eklem yerlerine gerekli tedaviyi uyguladık. Bu tedavinin ardından dokuların oluşmaya başlamasıyla birlikte yara yerlerini dikeceğiz. Çünkü çok fazla miktarda doku kaybı olmuş. Bizim eşeğimiz ortalama 16 yaşlarında yaşlı ve dişi bir hayvan. İnşallah bu eşek için burada bir tedavi süreci başlatıp iyileşmesi için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

HAYTAP Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin ise gece gündüz demeden hayvanlar için uğraş sarf eden Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına ve alakasından dolayı Belediye Başkanı Fettah Aksoy’a ve eşeğin kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023