Basın örgütlerinden G20 akreditasyonuna tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), DİSK Basın–İş Sendikası ile Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Basın Enstitüsü Derneği (IPI), G20 Zirvesi'nde basına akreditasyon uygulaması ile ilgili ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Halkın haber alma hakkı kırmızı çizgimizdir." vurgusu yapıldı.

Basın örgütlerinden G20 akreditasyonuna tepki
Basın örgütlerinden G20 akreditasyonuna tepki
Bu içerik 495 kez okundu.
Reklam
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), DİSK Basın–İş Sendikası ile Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Basın Enstitüsü Derneği (IPI), G20 Zirvesi'nde basına akreditasyon uygulaması ile ilgili ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, ″Halkın haber alma hakkı kırmızı çizgimizdir.″ vurgusu yapıldı.

G20'de uygulanan akreditasyon uygulamasına tepki gösteren basın meslek örgütleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, basın özgürlüğünün kırmızı çizgileri olduğunu söylemesine de tepki gösterdi. Açıklamada, ″Basına akreditasyon uygulanması sorununun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptaller yaşanmaktadır. İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının, mesleklerini yapmalarını engellemektedir. G20 Zirvesi’nden hemen önce basına getirilen sınırlama da bu sorunun ulaştığı büyüklüğü ortaya koymaktadır. Bu durum, kamuoyunu bilgilendirme göreviyle orada bulunan gazeteciler arasında eşitlik ilkesine aykırı düşmektedir. Halkın bilgi alma hakkına yönelik bir engellemedir. Çağdaş demokrasilerdeki basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne karşı bir uygulamadır.″ denildi.

Türkiye'nin 180 ülke arasında basın özgürlüğü konusunda 149. sırada olduğu, Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda halkın haber alma hakkının nasıl ihlal edildiğinin açıkça belirtildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, ″G20'de de uygulanan akreditasyon, aslında halkın haber alma, bilgilenme hakkına indirilen bir darbedir. Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerden sonra yaptığı açıklamada basın özgürlüğünün kırmızı çizgileri olduğunu söylemesine karşın akreditasyon uygulamasının devam etmesi kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023