Erdoğan'dan Paris'teki saldırı açıklaması: Sözün bittiği yerdeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fransa halkına ve Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileklerinde bulunan Erdoğan, "Bu elim hadise, terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu hatırlatmak istiyorum. ” dedi.

Erdoğan'dan Paris'teki saldırı açıklaması: Sözün bittiği yerdeyiz
Erdoğan'dan Paris'teki saldırı açıklaması: Sözün bittiği yerdeyiz
Bu içerik 568 kez okundu.
Reklam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fransa halkına ve Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileklerinde bulunan Erdoğan, ″Bu elim hadise, terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu hatırlatmak istiyorum. ” dedi.

Saldırının Almanya ve Fransa dostluk maçında meydana geldiğini hatırlatan Erdoğan, bu saldırının, her iki ülkenin huzurunu ve güvenliğini hedef aldığını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bir konser salonunda yaşanan rehin alma hadisesinin de hiçbir insani ve ahlaki değerle izahı mümkün değildir. Bu elim hadise, terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı da mücadelemizi hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz.

Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu hatırlatmak istiyorum. Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir bunun mücadelesini veren bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak bunu ifade ediyorum. Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür, teröristin hepsi kötüdür. ‘Benim teröristim iyi seninki kötü’ mantığını bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekir. Terörü kendi iddialarının ve söyleminin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikardır.

Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'teki, Şırnak'taki ne düşünüyorsak, ne düşündüysek Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor, aynısını hissediyoruz. Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.″ CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023