Otomobilde Kırmızı Cıva Ele Geçirildi

Otomobilde Kırmızı Cıva Ele Geçirildi
Otomobilde Kırmızı Cıva Ele Geçirildi Harun Baskan
Bu içerik 4385 kez okundu.
Reklam

Kırmızı cıva maddesi oldukça değerli bir madde olup gramlar ile satılmaktadır. Bu şekilde satılan bir maddenin Erzurum içerisinde bir araçten 5 gram kırmızı cıva bulunması polisleri tedirgin etti ve alarma geçtiler. Hemen aramalar genişletildi ancak 5 gram haricinde daha fazlası bulunamadı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri tarafından alınan bilgi doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda Erzurum’dan Ağrı’ya gitmekte olan bir otomobilde metal tüp içerisinde ‘Kırmızı cıva’ olduğu  tahmin edilen şüpheli madde ele geçirildi. Nükleer sanayide kullanıldığı belirtilen madde,  incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna teslim edilecek.

 
 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından 27 Kasım günü Erzurum’dan Ağrı’ya gitmekte olan bir otomobilde alınan istihbarat doğrultusunda arama yapıldı. Aramada metal bir tüp içerisinde muhafaza edilen içeriği tam olarak tespit edilemeyen ancak ‘Kırmızı cıva’ olduğu tahmin edilen 5 gram şüpheli madde ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine metal tüpe el konuldu ve otomobil içinde bulunun 3 kişi gözaltına alındı.

 

 

Ağır bir metal olan kırmızı cıvanın nükleer yönünden oldukça zehirli, pahalı ve tehlikeli bir madde olduğunu belirten yetkililer, nükleer sanayide kullanılan maddenin incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkililerine teslim edileceğini söyledi. Erzurum’un sınır kapılarına yakın oluşu nedeniyle geçtiğimiz yıllarda Gürcistan üzerinden bu tür malzemelerin Türkiye’ye getirilirken ele geçirildiğine dikkati çeken yetkililer, maddi değeri oldukça fazla olan kırmızı cıva maddesinin kaçakçılık ya da dolandırıcılık olaylarında kullanılabileceğini bildirdi.

 

Kaynak : DHA

kırmızı cıva
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023