PS4 Pro Türkiye

PS4 Pro Türkiye
PS4 Pro Türkiye Harun Baskan
Bu içerik 1913 kez okundu.
Reklam

Uzun zamandır kullanıcıların merakla beklediği cihaz ilk olarak Eylül ayında duyuruldu ancak ne bir fiyat ne bir özellik açıklaması yapıldı. Zaman geçtikte biraz daha bilgi veren Sony firması bir süre sonra cihazın 10 Kasım günü piyasaya çıkacağını belirtti ancak ülkemiz için çıkacak mı sorusuna cevap vermedi. Bu gün yapılan açıklamada cihazın 10 Kasım günü ülkemizde satışta olacağı belirtildi. Ayrıca satış fiyatınında belli olmasıyla kullanıcılar tüm sorulara cevap buldu. 

Twitter üzerinden yapılan duyuruya göre, Sony PS4 Pro 10 Kasım tarihinde Türkiye’de de satışa sunuluyor. PS4 Pro fiyatı ise 1699 TL olarak belirlendi. Bu ücret karşılığında oyun konsolu sahipleri 4K ve HDR desteğine sahip olacak. Bildiğiniz gibi 4K TV’ler giderek yayılıyor. Ayrıca son zamanlarda HDR, yani Yüksek Dinamik Aralığı özelliğine sahip olan, daha fazla renk desteğine sahip, daha canlı renkler sunan TV’ler artıyor. İşte PS4 Pro ile hem yüksek çözünürlüklü hem de canlı grafikler eşliğinde oyun keyfini daha yüksek seviyeye taşımak mümkün olacak.

 

 

PS4 Pro’nun başlıca teknik özelliklerini hatırlayacak olursak, bu oyun konsolunda özel üretim işlemci bulunuyor. x86 tabanlı, sekiz çekirdekli, 64-bit AMD Jaguar yongasete AMD Radeon tabanlı grafik işlemci birimi eşlik ediyor. 8 GB GDDR5 ile geleceğe yatırım yaptığı belli olan bu konsolda 1 TB dahili hafıza da mevcut.

295 x 55 x 327 mm.’lik boyutlara ve yaklaşık 3.3 kg. ağırlığa sahip bir gövdeyle gelen PS4 Pro’da Blu-ray ve DVD sürücüsü bulunuyor. Üç tane USB 3.1 portu, AUX portu, 802.11b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0+LE, Ethernet de başlıca bağlantı özellikleri arasında yer alıyor. 4K ve HDR destekli HDMI portunun yanı sıra, optik port da mevcut.

 

 

 

Eğer bir 4K TV’niz varsa, bütçeniz de uygunsa, PS4 Pro gerçekten de uygun bir seçim olabilir.

PS4 Pro Türkiye PS4 Pro PS4 Pro Türkiye fiyatı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023