Özgürlük ve Demokrasi Platformu: Silvan’daki karanlık hepimizi tehdit ediyor

Özgürlük ve Demokrasi Platformu Genel Başkanı Vedat Öztürk, Diyarbakır Silvan ilçesinin 10 gündür karanlığa gömüldüğünü belirterek, “Silvan’daki karanlık hepimizi tehdit ediyor.” dedi.

Özgürlük ve Demokrasi Platformu: Silvan’daki karanlık hepimizi tehdit ediyor
Özgürlük ve Demokrasi Platformu: Silvan’daki karanlık hepimizi tehdit ediyor
Bu içerik 714 kez okundu.
Reklam
Özgürlük ve Demokrasi Platformu Genel Başkanı Vedat Öztürk, Diyarbakır Silvan ilçesinin 10 gündür karanlığa gömüldüğünü belirterek, “Silvan’daki karanlık hepimizi tehdit ediyor.” dedi.

Vedat Öztürk yazılı açıklamasında, ilçede neler yaşandığını tam olarak bilen kimse olmadığını dile getirdi. Öztürk, “Ciddi ve kayda değer açıklama yapan da yok. Bu çağda, herhangi bir ilçemizde böylesine utanç verici bir tablonun yaşanması, demokrasi ve özgürlük adına derin kaygılara neden olmaktadır. Bölgede, terör örgütüne yönelik operasyonlar yapıldığı söyleniyor, şehitler geliyor. Farklı kaynaklardan sivil kayıplar da yaşandığı ifade ediliyor. Silvan, 4 yıldır iç savaş yaşayan Suriye’nin ve kaos içerisindeki Irak’ın ilçelerinden farksız bir hale geldi. Halk ilçeyi terk ediyor. Demokrasiyle yönetilen, hukukun hakim olduğu bir ülkede, böyle bir tablo kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLLERİ DAHİL NEREDEYSE HİÇ KİMSE İLÇEYE GİREMEMEKTEDİR”

Öztürk, yaşanan her ne olursa olsun, toplumun gerçekleri öğrenmeye hakkı olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Gerçek olmayan söylentilerle farklı algıların oluşmaması için toplum, yetkililer tarafından sağlıklı şekilde düzenli olarak bilgilendirilmeli ve özgür haber kaynaklarının, sivil gözlemcilerin bölgede yaşananları yerinde izlemesine imkan sağlanmalıdır. Oysa milletvekilleri dahil neredeyse hiç kimse ilçeye girememektedir. Bölgede geçmişteki karanlık olayların yaşandığı OHAL uygulamasını dahi aşan bir fiili durum oluşturulmuştur. Demokrasimizin ve sosyal bütünlüğümüzün telafisi güç zararlara uğramaması için bir an önce bu vahim tablodan çıkılmalıdır. Bunun için de daha fazla vakit yitirmeksizin, başta insan hakları örgütleri olmak üzere, bağımsız ve tarafsız STK’lardan bir heyet oluşturularak, ilçede gözlem yapmasına izin verilmelidir. Biz binin üzerinde STK’yı temsil eden Özgürlük ve Demokrasi Platformu olarak, böyle bir heyette görev almaya hazırız.”

“BÜTÜN TOPLUMU SİLVAN KONUSUNDA DUYARLI OLMAYA ÇAĞRIYORUZ”

Gerçeklerin saklanması halinde, bölgede yaşananların gerçek dışı bilgilerle çarpıtılarak keyfi propagandalara malzeme yapılmasına zemin hazırlanmış olacağı uyarısında bulunan Özgürlük ve Demokrasi Platformu Genel Başkanı Vedat Öztürk, “Bu durum ise ülkemizin birlik ve beraberliğine, demokrasimize, özgürlüklerimize ve toplumsal kardeşlik bağlarına zarar verecektir. Bugün Silvan’daki karanlığa sessiz kalmak, yarın öbür gün ülkemizin tamamını karanlığa açık hale getirir. Bu karanlık, hepimizi tehdit etmektedir. Hiçbirimizin böyle bir lüksü yok. Bu nedenle, bütün toplumu Silvan konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.″ dedi.

Öztürk, açıklamasında ayrıca şunları ifade etti: “Buradan başta iktidar olmak üzere, siyasi partilere de bir çağrımız var. Lütfen ülkemizin temel meseleleri üzerinden günübirlik siyaset yapmayın. Ülkemiz bugün içinde bulunduğu tabloya, ne içeriğinden ne de evrelerinden milletin haberdar olmadığı ve konjonktüre göre bir günde gündeme sokulup bir günde buzdolaplarına kaldırılan sözde çözüm adı altındaki süreçlerle sürüklenmiştir. Bu dönemde, bugün Silvan’da adını duyduğumuz terör örgütünün şehir yapılanmaları, gençlik örgütleri teşekkül etmiş, şehirlere silah ve patlayıcı yığınakları yapılmasına göz yumulmuştur. Temel sorunlara çözüm üretirken, demokrasi ve hukuk ekseninde ülkemizin ve milletimizin ortak yararını gözeten bir anlayışa ihtiyacımız var. Doğusuyla, batısıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle insanlarımızın daha fazla bedel ödememesi için, bundan böyle atılacak her adımın, toplumsal uzlaşıyı esas alarak, hukuk içerisinde, alabildiğine şeffaf ve demokrasiye, hürriyetlere hiçbir halel getirmeden yürütülmesi gerekmektedir.″ CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023