Sivan’daki sokağa çıkma yasağı Batman’da protesto edildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasağı Batman’da Demokrasi Platformu üeyleri tarafından protesto edildi.

Sivan’daki sokağa çıkma yasağı Batman’da protesto edildi
Sivan’daki sokağa çıkma yasağı Batman’da protesto edildi
Bu içerik 610 kez okundu.
Reklam
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasağı Batman’da Demokrasi Platformu üeyleri tarafından protesto edildi.

Atatürk Parkı önünde bir araya gelen Demokrasi Platfornu üyeleri yaşanan durumu alkışlarla protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Plaform adına konuşan İnsan Hakları Derneği Başkanı Mehmet Bağatır, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşananların, kamuoyunun tepkisine yol açtığını söyledi.

Demokrasi Platformu olarak Silvan’daki sokağa çıkma yasağını doğru bulmadıklarını ifade eden Bağatır, “Son süreçte bölgede sanki sıraya konmuşçasına her hafta bölgenin bir ilçesi kuşatma altına alınarak her türlü hukuksuzluk ve sivil olup olmadığına bakılmaksızın bölge halkına yönelik fütursuzca uygulanan devlet şiddetine şahit oluyoruz. Kamu düzeni bahanesi ile hiçbir hukuk devletinde örneğine rastlayamayacağınız şekilde uygulanan bu şiddetin halklar nezdinde hiçbir haklı ve geçerli yanı olamaz ve yoktur. 7 Haziran seçimleri öncesinden başlayarak başta Cumhurbaşkanı ve AKP çevresi tarafından bilinçli bir şekilde havuz medyasının da özel katkıları ile tırmandırılan şiddet ve kaos ortamı bu gün geldiğimiz noktada halklar arasında da artık geri dönülemeyecek bir eşikte devam etmektedir. Türkiye halklarının eşit, özgür ve tam demokratik bir ülke için dile getirdiği taleplerin görmezden gelinerek, yaratılan şiddet ve korku ikliminin iktidar olma süresini uzatabileceğini iyi anlayan AKP bunu sonuna kadar kullanmıştır. 1 Kasım seçimlerinde bu amacına ulaşmış olmasına rağmen devam eden kirli savaş ve yapılan açıklamalar bu savaş ortamını sona erdirmesi konusunda hiçbir adımın da atılmayacağını gösteriyor.” diye konuştu.

Sokağa çıkma yasağının sadece 3 mahallede olmadığını ilçenin tamamında yaşandığını vurgulayan Mehmet Bağatır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son olarak daha önce de defalarca hukuksuz bir şekilde sokağa çıkma yasaklarının ve hak ihlallerinin yaşandığı Silvan’da bu gün 11. gün. Aralıksız bir şekilde devam eden sıkı yönetim dönemlerinden kalma sokağa çıkma yasağı ile sadece 3 mahallede değil etkisi bütün Silvan’a ve bölgeye yayılan ve bütün şiddeti ile sivil veya değil hiçbir ayrım gözetmeksizin uygulanan devlet şiddeti sonucu 10’dan fazla yurttaşımızın yaşamını yitirmesi ve yine halkın ev ve iş yerlerinin kullanılamayacak şekilde tahrip edilmesi, duyarlı kesimlerin Silvan'a yönelik bütün girişimlerine şiddet yolu ile engel olunması kabul edilebilir değildir.”

Öte yandan Silvan’da HDP’li milletvekillerine yapılan müdahaleyi de eleştiren Platform Sözcüsü, “Dün Silvan’da bulunan HDP Eş Genel Başkanı ve vekillerine yönelik saldırılar da bizlere bu ülkedeki cezasızlığın güya güvenlik güçlerinde halka ve temsilcilerine yönelik tavrın ne kadar hukuksuz ve pervazsızca ortaya konduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bütün bu yaşananlar halkların ve tarihin hafızasında yerini almıştır. Bu şiddet ortamının bu şekilde pervazsızca ve kin güdülerek uygulanıyor olması halklar arasındaki birlikte yaşam duygularında telafisi olmayan büyük kopuşlara ve her geçen gün daha vahim bir hal alan büyük ayrışmalara zemin hazırlamaktadır. Bizler Batman Demokrasi Platformu olarak bölgede on yıllardır sürdürülen fakat hiçbir sonuca ulaşılamayan özelde Silvan’da genelde bütün bölgede sürdürülen bu savaş haline onurlu bir ortak yaşamı yaratmak ve halklar arasındaki bağları güçlendirmek adına derhal son verilmesi gerektiğini ve uygulanan güvenlik politikalarından vazgeçilmesinin hayati önemde olduğunu bütün kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz”. dedi.

Silvan halkının yanında olduklarını belirten Bağatır, yarın Silvan’a gideceklerini de sözlerine ekledi. Bir araya gelen grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023