Hortum zararı 20 milyon TL'yi aştı

ANTALYA'da 17 Ocak günü etkili olan şiddetli yağış, fırtına ve Demre İlçesi'ndeki hortumun zararırın 20 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirlendi

Hortum zararı 20 milyon TL'yi aştı
Hortum zararı 20 milyon TL'yi aştı
Bu içerik 759 kez okundu.
Reklam

ANTALYA'da 17 Ocak günü etkili olan şiddetli yağış, fırtına ve Demre İlçesi'ndeki hortumun zararırın 20 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirlendi.

Antalya'da özellikle batı ilçelerinde 17 Ocak Pazar günü etkili olan kuvvetli yağmur, fırtına ve Demre İlçesi'nde 6 mahallede görülen hortumun yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yaşanan bu doğal afet sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere çok sayıda ilgili bürokrat ve siyasi bölgeye giderek çeşitli incelemelerde bulundu. Yaşanan afetin hemen ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ve uzmanlar tarafından bölgede ihbarlar doğrultusunda geniş çaplı bir hasar tespit çalışması gerçekleştirildi.

Demre'de yaklaşık 500 dekar seranın hortum nedeniyle zarar gördüğünü belirten Ahmet Dallı, Demre dışında Finike ve Aksu'daki seralarda da daha küçük ölçekli zararlar oluştuğunu söyledi. Fırtına ve hortumun ortaya çıkardığı zararın 20 milyon TL'nin üzerinde olduğunu belirten Ahmet Dallı, zarar gören sera ve tarım alanlarından yaklaşık yüzde 30-35 civarındaki üreticinin tarım sigortası yaptırdığını, büyük bölümünün sigortasını yaptırmayan üreticilerden olduğunu dile getirdi.

Doğal afet nedeniyle yaşanan zararın tarım sigortası bulunan çiftçiler açısından tamamının karşılanacağını kaydeden Dallı, sigortasını yaptırmayan çiftçiler için de Başbakanlık Afet ve Acil Yönetim Durumu Başkanlığı'na (AFAD) başvuru gerçekleştirildiğini söyledi. Dallı, bu çiftçilerin de zararının bir kısmının buradan karşılanabileceğini dile getirdi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023