MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Lekesiz: Rusya krizi sağlıklı bir çıkışa sebep olacaktır .

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla siyasi istikrarın yakalandığını, Rusya ile yaşanan uçak krizinin Türkiye'nin orta ve uzun vadede yükselişine sebep olacağını söyledi

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Lekesiz: Rusya krizi sağlıklı bir çıkışa sebep olacaktır .
MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Lekesiz: Rusya krizi sağlıklı bir çıkışa sebep olacaktır .
Bu içerik 684 kez okundu.
Reklam

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla siyasi istikrarın yakalandığını, Rusya ile yaşanan uçak krizinin Türkiye'nin orta ve uzun vadede yükselişine sebep olacağını söyledi.


MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, 30 Ocak'ta Antalya'da düzenlenecek 5'inci Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı hakkında bilgi verdi. Antalya'nın da içinde bulunduğu 15 kentten oluşan MÜSİAD'ın 2'nci bölgesi olarak, 2 bin 200 üye ve 1000 ziyaretçiyi ağırlayacaklarını dile getiren Lekesiz, 120'ye yakın firmanın birebir görüşmeler neticesinde iş yapma fırsatı bulacağını söyledi. 2002 seçimlerinin ardından Ak Parti'nin uyguladığı reformlarla ülkenin ciddi bir sıçrama yaşadığını savunan Lekesiz, 2008 yılında gelişmiş ülkelerdeki kriz neticesinde dünya ekonomisinde de durağan döneme girildiğini hatırlattı. 1 Kasım seçimlerinin ardından siyasi istikrarın oluştuğunu belirten Lekesiz, “Yeni nesil reformların yapıldığını görüyoruz. Türkiye bu kriz durumundan orta ve uzun vadede çıkacaktır" dedi.


UÇAK KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞEBİLİR


Türkiye- Rusya arasındaki bir problemde en çok acıyı Antalya'nın çekeceğini vurgulayan Resul Lekesiz, tarımdan turizme kadar yeni pazar arayışlarının hızlanması gerektiğini söyledi. Rusya ambargosunu kayıp olarak görmeyen Lekesiz, şöyle konuştu:


“Kısa vadede bunun şoklarını yaşayabiliriz. Ama orta ve uzun vadede bunun daha sağlıklı bir çıkış için sebep olacağına inanıyorum. 1.5 milyar dolarlık ihracatınıza karşı 3 milyarın üstünde ithalatınız var. Cari dengede Rusya'nın bir kaybı var. Antalya'nın nitelikli turizmi kaybetmesinde biraz da Rus pazarının etkisi var. Almanlar, Rusların olduğu yerlere gelmiyordu. Sizin zaten sepetinize bir pazarı yüzde 30 olarak koymanız çok sağlıklı bir şey değil, o oran arttığı sürece o pazar sizi yönetmeye başlıyor. Türkiye bir açık hava müzesi. Dünyada denizi ve kaliteli tesisleri olan çok fazla Antalya yok. Farklı pazarlara farklı bölgelere açılmamız gerekiyor."


EXPO 2016 Antalya'nın ülke için önemli bir kazanç olduğunun altını çizen Resul Lekesiz, “Antalya ve Türkiye'nin katma değerini artıracak önemli bir organizasyon. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği bir organizasyonda sıkıntı yaşanacağına inanmıyorum" dedi. Resul Lekesiz, dün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren işadamı Mustafa Koç'un ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023