Uysal: İş talepleri bizi mahvediyor

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, '122 günde biten beton binaların' karşısında Türkiye'de farklı bir belediyecilik anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bizi genel kamu yönetiminin hatalarından kaynaklanan sosyoloji hırpalıyor

Uysal: İş talepleri bizi mahvediyor
Uysal: İş talepleri bizi mahvediyor
Bu içerik 495 kez okundu.
Reklam

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, '122 günde biten beton binaların' karşısında Türkiye'de farklı bir belediyecilik anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bizi genel kamu yönetiminin hatalarından kaynaklanan sosyoloji hırpalıyor. Yapamadığımız tek şey bu istihdam işi. Mahvediyor. 16 bin 500 istihdam talebi birikmiş ve insanlar kavga halindeyse buna benim yapabileceğim bir şey olmuyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Uysal, partisinde kongre ve kurultay süreçlerinin ardından Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette Kumsal'a başarı dileklerini ileten Uysal, konuşmasında Türkiye'de pire ve devenin birbirine karıştırıldığı bir dönem yaşandığını söyledi. Bunun içinde yaratılan farkların fark edilmediğini belirten Uysal, “Birçok belediyenin yaşlı hizmeti vardır. Ancak Muratpaşa'da, sadece yaşlı evi üye sayısı 2 bin 500, evde bakım hizmeti alan yaşlı sayısı 1400, gıda ve eşya yardımı alan yaşlı sayısı 1200'dür. Bunun hiçbir kıymeti yok mu?" diye konuştu.

Bu farkın yeterince anlaşılmamasından şikayetçi olduğunu aktaran Uysal, şunları söyledi:

“Arayan her engelliye ekip gönderiyoruz. Bu bir sosyal standart. Bir uygulama değil, yaşam standardı. Aynı şekilde 760 çocuğumuz etüt merkezinde, 700 çocuğumuz MURGEM'de üniversiteye hazırlanıyor, kültür hizmeti alıyor. Türkiye'de en yüksek sayıda meslek edinme ve sanat kursu veren belediyeyiz. 'Belediyelerden biriyiz' demiyorum. 3 bin 350 kişi şu an Muratpaşa'da meslek edinme ve sanat kurslarına devam ediyor. Her sabah 3 bin kadınımız spor yapıyor. 20 bin öğrencimize internet destek hizmeti sunduk. 200 çocuğumuz yurdumuzda kalıyor, 225 çocuğumuz eğitim bursu alıyor. 440 çocuğumuz kreşlerimizde. Bu kadar geniş çaplı 16 bin kişiye ulaşan sosyal hizmet tabanımız var."

Bununla birlikte Muratpaşa'da bütün inanç gruplarına cenaze hizmeti sunduklarını, 140 cami ve 2'şer kilise ve cemevine hizmet sunduklarını anlatan Uysal, “Bu anlayış bir modeldir. Bu model altyapıyı, betonu insanın ihtiyacı olduğu ölçüde önemseyen ama asla ıskalamayan bir anlayıştır. Ancak onun dışında sosyal model oluşturan bir modeldir" diye konuştu. Muratpaşa'da hayata geçirmeye çalıştıkları belediyecilik anlayışı karşısında '122 günde biten beton işlerin moda' olduğunu belirten Uysal, konuşmasına şöyle devam etti.

“122 günde bitsin şehrin koca meydanı telef olmuş, kimsenin umrunda değil. Türkiye'de belediyecilikte bu moda. Biz de bunun karşısına başka bir şey koyuyoruz. Bizi genel kamu yönetiminin hatalarından kaynaklanan sosyoloji hırpalıyor. Yapamadığımız tek şey bu istihdam işi. Mahvediyor. Türkiye'deki insanlarımızı mahvediyor. İnsanlarımızı yoksul bırakıyor, insanlarımızı sosyal hayata entegre olamaz halde bırakıyor. Bu genel kamu yönetiminin hatalarından kaynaklanan bir şey. 16 bin 500 istihdam talebi birikmiş ve insanlar kavga halindeyse buna benim yapabileceğim bir şey olmuyor. Bunun dışında belediyecilik anlamında yapabileceğimiz her şeyi fazlasıyla yapıyoruz, yapmaya gayret ediyoruz."

Partisinin hafta sonu gerçekleşen ve CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Devrim Kök'ün Parti Meclisi'ne seçildiği kurultaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Uysal, sosyal demokrat dünya görüşünün Türkiye'ye gerçek bir ihtiyaç olduğu dönem yaşandığını söyledi. Uysal, böyle bir ortamda gerçekleşen CHP Kurultayı'nda 2 milletvekiliyle birlikte İbradı kökenli Hakkı Süha Okay'ın Parti Meclisi'ne seçilmesiyle Antalya'nın CHP'nin en üst karar organında güçlü bir temsil yakaladığının altını çizdi.

Ziyarette İlçe Başkanı Kumbul, Türkiye'nin hem yerel hem de genel seçimleri yaşayacağı 2019 yılında Antalya'da hem Büyükşehir Belediyesi'ni tekrar kazanacak hem de CHP'yi iktidar yapacak bir perspektifle çalışmaya devam edeceklerini aktardı. Kumbul, bir soru üzerine aralarında CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan'ın da bulunduğu isimler hakkında Disiplin Kurulu'na sevkin kendi yetkilerinde olmadığını açıkladı. Partide başarının parti içi disiplinden geçtiğini ve partinin kurumsal kimliğini, il ve ilçe yöneticilerini, belediye başkanları ve milletvekilleri ve üyeye kadar CHP'nin hukukunu korumakla yükümlü olduklarının altını çizen Kumbul, “Artık söylemlerini hakaret boyutuna taşıyan, daha da ileri boyuta götüren herkesi İl Başkanlığı'na yönlendireceğiz. İlçe örgütlerinin direkt Disiplin Kurulu'na sevk etme yetkisi yok. Söz konusu isimlerin şu an disipline sevkine ilişkin dosyayı İl Yönetimi'ne gönderme aşamasındayız" diye konuştu.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023