45 Kadına pastacılık sertifikası.

LİDER Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) tarafından, AB Hibe programı kapsamında iki yıldır İtalya ile ortaklaşa yürütülen 4WOMEN (Kadınlar İçin) projesinde, pastacılık meslek edindirme eğitiminde başarılı olan 45 kadına sertifikaları verildi

45 Kadına pastacılık sertifikası.
45 Kadına pastacılık sertifikası.
Bu içerik 771 kez okundu.
Reklam

LİDER Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) tarafından, AB Hibe programı kapsamında iki yıldır İtalya ile ortaklaşa yürütülen 4WOMEN (Kadınlar İçin) projesinde, pastacılık meslek edindirme eğitiminde başarılı olan 45 kadına sertifikaları verildi. 


LİYAKAT Derneği önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK'ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi AB Hibe Programı altında; yerelde Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü AB Anabilim Dalı ve uluslararasında İtalya'dan iki sivil toplum örgütü ARCUS ve Work in Progress ile yürütülen 4 WOMEN projesi işsiz kadınları meslek ve iş sahibi yapıyor. Türkiye ve İtalya'da gerçekleştirilen 4WOMEN projesinin en önemli adımı olan; kadınların meslek edinmesi ve iş sahibi olmaları için Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi'nde gerçekleştirilen pastacılık meslek edindirme eğitimine hafta içi her gün, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grupta toplam 45 kadın katıldı. Değişik eğitim seviyesinde ve yaş aralığında, öğrenci ve ev hanımlarından oluşan katılımcılar; iki ay boyunca pastacılık mesleğinin detaylarını eğitmen Mina Mingir'den öğrendi. Pastacılık meslek edindirme eğitiminde başarılı olan 45 kadına, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 


İki yıldır devam eden projenin bu adımını özellikle planladıklarını ve eğitimin kalitesini arttırmak için gerekli malzemeleri ve ekipmanları aldıklarını belirten LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, "Kadın iş gücünün arttırılması en büyük hedeflerimizden birisi. AB projemizi planlarken bu adımına çok önem verdik. Amacımız eğitim seviyesi ne olursa olsun kadınlarımızı meslek sahibi yapmak. İki ay yoğun bir program altında gerçekleşen bu eğitimde kadınlarımız, pastacılık mesleğine yönelik detayları öğrendiler. Bir kısmı kendi işini kurmak, bir kısmı ise aktif iş hayatına atılmak ve işe yerleşmek istiyor. Kendi işini kurmak isteyenlerimiz için girişimcilik ve yasal haklar eğitimlerini ayrıca verdik. İşsizlik günümüzün en önemli sorunlarından biri. Eğitimi yeterli olmayan kadınlarımızın belli bir alanda uzmanlaşmaları ve böylece iş arayanlar arasında bir adım öne geçmelerine yardımcı olacak bütün donanımları vermek için çaba harcıyoruz. İzmirli pastacıların eleman ararken bu eğitimi almış kadınlarımıza öncelik vermeleri en büyük dileğimiz. Kadınlarımıza mesleki eğitim verilmesini sağladık, ancak işimiz burada bitmiyor. Şimdi işe yerleşmek isteyen kadınlarımıza iş bulmak için çaba harcıyoruz. Bu konuda bütün İzmir'in desteğini alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023