Konak işçi ücretini dengeledi.

İZMİR'de Konak Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 2 bin 450 lira oldu

Konak işçi ücretini dengeledi.
Konak işçi ücretini dengeledi.
Bu içerik 1000 kez okundu.
Reklam

İZMİR'de Konak Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 2 bin 450 lira oldu. Belediyede temizlik yapan, çiçek diken ve çaycılık yapan bu ücreti alıyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Memiş Sarı, belediyede eşit işe eşit ücret verilerek ücret dengesizliğinin giderildiğini söyledi. 


İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanı seçildiğinde belediye çalışanlarının ücretleri arasındaki dengesizliği ortadan kaldıracağını söyleyen Sema Pekdaş, ilk yıl içinde en düşüğü bin 300 olan ücreti bin 800 liraya çıkardı. Bu yıl da en düşük işçi maaşı 2 bin 450 lira oldu. belediyede en düşük ücreti, temizlik yapan, çiçek diken ve çaycılık yapan işçi alıyor.


DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Olması gereken buydu. Ücretler arasında fark ve ayrımcılık vardı. Belediyede bir gruba yüksek diğerine düşük ücret veriliyordu. Şimdi kıdem farkları hariç herkes eşit ücret alacak. Bu doğru bir tavırdır ve biz bu tavrı destekliyoruz. İzmir'de ücret konusunda en iyi belediye Konak, örnek olmasını istiyoruz" dedi. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023