ÇKA'dan 1 milyon 250 bin TL kaynak

ÇUKUROVA Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2016'da Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları için toplam 1 milyon 250 bin TL kaynak kullandırılacak

ÇKA'dan 1 milyon 250 bin TL kaynak
ÇKA'dan 1 milyon 250 bin TL kaynak
Bu içerik 675 kez okundu.
Reklam

ÇUKUROVA Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2016'da Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları için toplam 1 milyon 250 bin TL kaynak kullandırılacak. 

ÇKA'nın destek programları konusundaki bilgilendirme toplantısı Adana'da yapıldı. Adana Valisi Mustafa Büyük başkanlığında yapılan toplantıda ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu bilgi verdi. Altunsu Teknik Destek Programı'nın geçen yıl ilk defa açıldığını belirterek, "Bu programı ilk defa geçen yıl açmamıza rağmen 85 başvuru aldık bunlardan 35 tane projeyi destekledik. Bu dönemde 25 başvuru aldık ve değerlendirmesi devam ediyor. Bu şekilde 2015 yılında yaklaşık 50'ye yakın projeye destek vermiş olacağız" dedi. Altunsu, kritik öneme sahip, ekonomik canlanmayı teşvik edecek araştırma ve raporlama gibi faaliyetlere yönelik sağlanan Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ise 118 proje başvurusunda 45 tanesine destek sağlandığını açıkladı.

Toplantıda ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu da bilgilendirme yaptı. Buna göre; 2016'da Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları için toplam 1 milyon 250 bin TL kaynak kullandırılması planlandı. Adana ve Mersin'i kapsayan

çalışmalar kapsamında Doğrudan Faaliyet Desteği için 750 bin TL kaynak tahsis edilecek. Her faaliyet için asgari 25 bin TL ve azami 90 bin TL sınırı uygulanacak. Teknik Destek Programı'nın bütçesi de 500 bin TL olarak açıklandı. Bu programdan yararlanmak isteyenlere azami 15 bin TL verilecek. 

KİMLER BAŞVURABİLİR

Her iki programa; yerel yönetimler, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, birlikler ve kar amacı gütmeyen kooperatifler başvurabilecek.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023