Gaziantep'e 275 milyon liralık kredi desteği

İLLER Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle göçten etkilenen Gaziantep'e 275 milyon lira kredi anlaşması yapıldı

Gaziantep'e 275 milyon liralık kredi desteği
Gaziantep'e 275 milyon liralık kredi desteği
Bu içerik 740 kez okundu.
Reklam

İLLER Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle göçten etkilenen Gaziantep'e 275 milyon lira kredi anlaşması yapıldı.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve JICA arasında Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle göçten etkilenen kentin altyapı projelerinin desteklenmesi için kredi anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, Gaziantep'e 275 milyon lira destek sağlanacak. Ankara'da İlbank'ta yapılan imza törenine, İlbank Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ile JİCA ve Kalkınma Bakanlığı yetkilileri katıldı.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriye’deki krizden etkilenen ve Gaziantep’e göç ederek şehir içinde ve kamplarda yaşayan Suriyeliler nedeniyle kentte yaşanan hızlı nüfus artışının birçok temel ihtiyacın karşılanması zorunluluğunu beraberinde getirdiğini belirtti. En temel ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacındaki artış nedeniyle, yeni yerleşim bölgelerindeki yapılaşma hızı ve yoğunluğun katlanarak büyüdüğünü ve söz konusu yerleşim bölgelerinin altyapı tesislerinin acilen hayata geçirilmesi zorunluluğunu ve bunun yanı sıra mevcut altyapı tesislerinin rehabilite edilmesi ihtiyacını doğurduğuna ifade eden Şahin, şunları söyledi:


"Bu kapsamda GASKİ Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan mevcut içme suyu ve kanalizasyon tesislerinin rehabilitasyonu ile yeni yerleşim yerlerine ait altyapı projelerinin, yüksek maliyetli olması nedeniyle kendi öz kaynaklarımızla kısa vadede hayata geçirilmesinin mümkün olmadığı anlaşıldı. Suriye'deki siyasi kriz nedeniyle yaşanan göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerinin desteklenmesi amacıyla İller Bankası ile JICA arasında imzalanmış olan 45 milyar Japon Yeni tutarındaki krediden karşılanması için İlbank ve JICA temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler başlattık."

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023