Reklam
PKK'ya operasyonlar aralıksız devam ediyor

PKK'ya operasyonlar aralıksız devam ediyor

Şırnak Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü olarak faaliyet gösteren PKK'nin gizlendiği mağaralar ve gizlenmiş silahları bulundu.

GÜNCEL - 2017-05-07 21:39:17 Bu içerik 886 kez okundu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yapılan operasyon sonrasında PKK'ye yönelik olarak büyük bir hasar verildi. Mağaralara gizlenerek saklanan ve  arazi içerisine gizlenmiş olan çok fazla silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 

Valilik Açıkladı

Valilik tarafından gelen açıklama da 6 Mayıs itibari ile bugüne kadar yapılan operasyonlar İncebel Dağları bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından yapılmaktadır. Operasyonlar henüz bitmedi ve yapılmaya devam edecek. 

Operasyon Sonuçları 

Operasyon sonrasında araziye gizlenmiş olan 207 tane kalaşnikof diğer bir adıyla AK - 47 tarzındaki silahtan, 90 tane el bombası,6 biksi ve namlusu, 2 kanas keskin nişancı tüfeği, 23 G-3 piyade tüfeği, bir MG3 makineli tüfek, 2 HK-33 piyade tüfeği, 2 lav silahı, 2 bomba atar , bir mavzer tüfeği, bir dedektör, 3 jeneratör, 800 metre kablo, 2 akü ve tüm bunlara ek olarak da yaşam malzemeleri ele geçirildi. Ölen veya yakalanan herhangi bir terörist bilgisi yok.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER