Reklam
Binbaşı halka saldırılmasını emretti

Binbaşı halka saldırılmasını emretti

Darbe girişimi gecesi binbaşı tarafından halkın gerektiği zaman tankla ezilmesi istendi ki askerlerden bazıları tankları bozdu.

GÜNCEL - 2017-04-26 21:08:40 Bu içerik 956 kez okundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün darbe girişimin de etimeskut zırhlı birlikler okul eğitim tümen komutanlığı personelinin de katıldığı eylemler de elli kişi hakkın da suç duyurusun da bulunup mahkemeye gönderildi.

İddialara göre nizamiyeden çıkan iki tank vatandaşların engellemesi sonucun da Etimeskut zırhlı birlikler okulu ve eğitim komutanlığına geri döndüler. İki tankın nizamiyeye girmesi sırasın da çıkış yönüne doğru iki tankta hazır bekliyordu.

Tank kullananlara nizamiyeden çıkma emri verildi. Sancaklı Suvay’ın yeni atanan tümen komutanı Ahmet Bican, Kırker’e tekmil vermesi amacı ile karargaha gitmesi söylendi. İsmail Suvay tekmil vermek için tümen karargahının alt katında bulunan faaliyet izleme merkezine gitti. Burada, sözde yeni atanan komutan Kırker, Suvay'a tankların dışarı çıkarılmasını emretti.

Bu esnada şüpheli Faruk Yaman da İsmail Suvay'a, helikopter mühimmatı yüklenmesi için ulaştırma bölüğünden bir kamyon çıkartıp cephaneliğe göndermesini istedi. İsmail Suvay, bu emirleri uygulamadı. Ahmet Bican, Faruk Yaman, İsa Sancak teslim oldu diğer şüpheliler de darbeye katılmayan personel tarafından yakalandılar.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER