Reklam
Akım Korumalı Prizler

Akım Korumalı Prizler

MAKALE - 2017-04-26 16:33:00 Bu içerik 1168 kez okundu.

Son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan bir ürün olan akım korumalı prizler elektronik cihazların yüksek akımdan dolayı hasar görmemesi için çok gerekli bir cihazdır. Standart prizlerde akım koruması yoktur ve yüksek voltaj gibi durumlarda prize takılı olan cihazı koruyacak herhangi bir özellik sunamaz. Ancak akım korumalı prizler içerisinde bulunan sigorta gibi çeşitli ek özellikler ile yüksek voltaj geldiği anda elektrik enerjisinin cihaza iletilmesini engeller. Böylece prize takılı olan cihaz bir anda yüksek voltaja maruz kalarak hasar görmemiş olur.

Akım korumalı prizlerin aynı normal prizler gibi çeşitliliği yüksektir. İhtiyacınıza ve bütçenize göre tekli, ikili, üçlü, dörtlü ve altılı gibi akım korumalı priz modelleri arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz. Aynı şekilde ister kablolu, isterseniz de kablosuz bir akım korumalı priz tercih edebilirsiniz. Anahtarlı ve anahtarsız olmak üzere başka çeşitleri de bulunan ürünlerin tüm modelleri ve fiyatları için Akım Korumalı Prizler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Akım Korumalı Prizlerin UPS Cihazlarından Farklılıkları Nelerdir?

UPS cihazı olarak bilinen kesintisiz güç kaynakları ile karıştırılan akım korumalı prizlerin yetenekleri ve kullanım amacı tam olarak UPS cihazı gibi değildir. Bir UPS cihazı düşük voltajdan yüksek voltaja kadar tüm akım dalgalanmaları ve şebekede meydana gelebilecek tüm sorunları önlemek için kullanılır. Kesintisiz güç kaynaklarının bünyesinde bataryaları mevcuttur. Elektrik enerjisini bataryada saklayarak takılı olan cihazlara stabil bir şekilde gönderir. Böylece voltaj düşükte olsa yüksekte olsa cihaza ya gitmesi gerektiği kadar elektrik gider ya da hiç gitmez. Böylece tam bir koruma sağlanmış olur.

 

UPS cihazları akım korumalı prizlerden her ne kadar daha fazla koruma sağlasa da bütçe olarak aralarında büyük farklar vardır. Bu yüzden örneğin bir evin her odasındaki tüm prizlere birer UPS cihazı bağlamak pahalı bir iştir. Ancak akım korumalı prizler UPS cihazları ile kıyaslandığında fiyat avantajı sağlayan ve en tehlikeli akım sorunu olan yüksek voltaj koruması sağlaması ile oldukça da işlevseldir. Bu yüzden standart prizler artık yerini akım korumalı prizlere bırakmaya başlamış durumda.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER