Reklam
Bitlis'de PKK örgütüne darbe vuruldu

Bitlis'de PKK örgütüne darbe vuruldu

ASAYİŞ - 2017-04-23 22:10:01 Bu içerik 945 kez okundu.

Bitlis’te PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda bir terörist öldürüldü. Teröristlerin kullandığı depolarda, sığınaklarda birçok sayıda mühimmat bulundu. PKK’lı teröristlerce döşenen üç el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Bitlis jandarma bölge komutanlığı tarafından Bitlis İli Merkez ilçesi Yukarıölek, Aşağıölek,Ilıcak, Üçevler ile Doğruyol köylerin de PKK’ya yönelik 19/22 Nisan 2107 tarihlerin de şehit jandarma astsubay kıdemli üst çavuş Hakan Toydemir, adı altında geniş çaplı operasyon yapıldı. Operasyon da bir terörist silahı ile beraber etkisiz hale getirildi. Terör örgütüne ait olan sığınaklarda bir çok sayıda mühimmat bulundu.

Valilikten yapılan açıklama da operasyon bölgesin de sekiz depo, üç sığınak ve bu depo ile sığınaklarda on sekiz tane kullanıma hazır boru tipi el yapımı olan patlayıcı madde seksen tane 7.62 mm. Çapın da kalaşnikof mühimmatı bir video iki el bombası bir telsiz bir akü on iki tane örgüt kıyafeti bir şemsiye iki tane de pil bloğu ve el yapımı patlayıcı da kullanılan bir tane el telsizi, doküman, yaşam malzemesi, elektronik malzeme bulundu.

Daha sonra operasyon bölgesinde yapılan araştırma sonucun da uzaktan kumanda el yapımı patlayıcı bulundu. Üç adet araziye tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcılar güvenlik ekiplerince kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildiği bildirildi Bitlis’te operasyonlar devam etmektedir. Üst çavuş Hakan Toydemir, adı altın da bu operasyonlar sürdürülmektedir.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER