Reklam
Şiddetli rüzgarlar büyük hasarlar verdi

Şiddetli rüzgarlar büyük hasarlar verdi

Şehrin farklı kısımlarında şiddetli rüzgar nedeniyle büyük hasarların olmuş olması nedeniyle maddi hasarlar oluştu.

GÜNCEL - 2017-04-23 17:31:22 Bu içerik 870 kez okundu.

Sivas, Erzurum ve Siirt ilinden gelen bilgilere baktığımız zaman şiddetli rüzgarların maddi zararlar verdiği ortak bir nokta oldu. Binalardan uçan çatılar gibi parçaların tehlike saçması nedeniyle yaralananlar da oldu. Hatta 2 kişi de hayatını kaybetti. 

Mersin ve Trabzon'da etkili olan rüzgar 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Sivas Valiliği ise rüzgarın şiddeti fazla olması nedeniyle zorunlu olmadıkça evden çıkmama uyarısında bulundu. 

Sivas'ta herhangi bir kişi yaralanmadı ancak maddi hasarlar vermesi es geçilecek bir nokta değil. Binaların, fabrikaların çatıları bir tarafa savrulurken birçok araç rüzgara dayanamayan çatıların altında kaldı. Bazı sokaklarda da düşen çatılar nedeniyle yol kapandı. Yaklaşık olarak 70 kmh hızla giden rüzgar oldukça tehlikeli. 

Trabzon Çaykara ve Dernekpazarı içerisinde etkisini gösteren fırtına hem can hem de mal kaybına neden oldu. 

71 yaşındaki Hasan Topal evinin önünde oturuyordu ve tepeden rüzgarın etkisi ile yuvarlanan kaya nedeniyle ölürken 57 yaşında olan Hakkı Karakaş'ın yaralanmasına neden oldu. 

Çaykara Balkodu Deresi üzerinde inşa edilmiş olan hidroelektrik santrali ise su bağlantı borusu patlayınca çevresinde bulunan yolları ulaşıma kapattı. 

Mersin'de hızı 100 Kmh olabilen rüzgar bir ağacı devirmesi nedeniyle altında bir kadın kaldı ve öldü. Devrilen elektrik direkleri nedeniyle de elektrikler yok. 28 yaşında olan Meryem Toprak fırtınanın devirdiği ağacın altında kalarak öldü. 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER