Reklam
Dijital Pazarlamacılar İçin MotionB Dijital Ajans Blogu

Dijital Pazarlamacılar İçin MotionB Dijital Ajans Blogu

TEKNOLOJİ - 2017-03-17 16:09:12 Bu içerik 3652 kez okundu.

Dijital pazarlama günümüzün en önemli mesleklerinden birisi haline geldi. Özellikle internet kullanımının doruk noktalara ulaştığı günümüzde markalar için de muhteşem fırsatlar sunan dijital mecralarda uzman olmak kolay değil. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler tutun da konuyla hiç alakası olmayan bir eğitim almasına rağmen dijital pazarlama dünyasına kendi imkanları ile adım atanlar faydalı kaynaklara ihtiyaç duyuyor.

Biz de MotionB Dijital Ajans sitesine girerek blog kısmındaki önemli başlıklardan uzmanlar tarafından kaleme alınmış muhteşem cevapları derleyelim dedik…

Bir Dijital Pazarlamacının Bilmesi Gerekenler

Önce bir dijital pazarlama uzmanı nasıl yaşar ona bir bakalım. İnternet kullanabilir, kablosuz haberleşme onun için çok önemlidir. Anlık mobil mesajlar ve mobil uygulamalar işiyle birebir bağlı teknolojilerdir. Podcastler, elektronik billboardlar, dijital televizyonlar ve radyo kanalları da dijital pazarlamacının kullandıkları şeylerdir. Tabi sadece online marketing ile ilgileniyorsa bunların yerlerine başka başka şeyler de geliyor.

Influencer Marketing Nedir?

Son yıllarda trend olan bu pazarlama yöntemine MotionB’de bir uzman “Sosyal medya kanallarında yüksek takipçi sayılarına ve etkileşim oranlarına sahip hesapların özel olarak hazırlanan içeriklerle ürün ya da marka hakkındaki deneyimlerini takipçilerine aktarmasıdır.” olarak tanım getirmiş.

E-Ticaret Ne Anlama Gelir?

Markaların internet üzerinden ürün veya hizmet satışı gerçekleştirdiğini artık hepimiz biliyoruz. Örneğin Türkiye’nin en çok kullanılan e-ticaret sitelerinden olan Hepsiburada ve N11 gibi sitelere bakarsanız en çok satanlar arasında bebek bezi falan görebilirsiniz. Artık çocuk sahibi kadınların büyük bir kısmı bebek bezi veya deterjan gibi ihtiyaçlarını e-ticaret sitelerinden alıyorlar gibi duruyor. Peki nedir bu e-ticaret? Adından da anlaşılabileceği gibi “elektronik ticaret” yani elektronik ortamda ticaret yapaktır. Tabi pratikte baktığımız zaman e-ticaret denildiğinde akla direkt olarak ürün satan internet siteleri geliyor.

Arama Motoru Nedir?

Eğer dijital pazarlamacı olacaksanız en önemli mecranız arama motoru olacaktır. Çünkü neredeyse herkesin günde en az 1 defa kullandığı arama motoru olan Google hayatımıza büyük kolaylıklar katıyor. Mesela sadece Türkiye’de 44 milyona yakın Google kullanıcı olduğu bilinen bir gerçek. Bu muhteşem bir kullanım oranı ile birlikte fırsatların çok büyük olduğu bir dijital pazarlama mecrası olduğu anlamına geliyor.

MotionB Dijital Ajans adına blogda “Arama motoru nedir?” makalesini yayınlayan SEO Uzmanı arkadaş “Arama motoru, internet kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu herhangi bir bilgiyi içeren en iyi web sayfalarını arayabildiği sistemdir.” tanımını uygun görmüş.

SEO Uzmanı Nedir? Nasıl SEO Uzmanı Olunur?

Tabi bir de arama motorunda dijital pazarlama yapmak için Google Adwords reklamlarına ek olarak SEO çalışmaları da yapmak lazım. Bu Türkiye’de hala nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulan bir meslek. MotionB Dijital Ajans daha önce incelediğimiz diğer ajans sitelerine kıyasla biraz daha detaylı ve her yerde bulunmayan farklı bilgilerin de bulunduğu makaleler yazıyor. Takip etmenizi öneririz.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER