Reklam
Sakın flaş kullanarak fotoğrafını çekmeyin

Sakın flaş kullanarak fotoğrafını çekmeyin

Emniyet Genel Müdürlüğü, şüpheli paketlerle ilgili olarak yeni bir broşür hazırladı. Yurttaşlara uyarılarda bulunulan broşürde, bazı bomba düzeneklerinin flaş etkisiyle tetiklenecek şekilde kurgulandığı, bu nedende flaş kullanarak fotoğraf çekilmemesi gerektiği vurgulandı.

ASAYİŞ - 2017-01-17 23:16:14 Bu içerik 1045 kez okundu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün, ayarladığı broşürle şüpheli paketlerle ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunup, bazı bomba düzeneklerin flaşa duyarlı olunup patlatıldığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün Kriminal Daire Başkanlığının, insanların çevrelerinde gördüklerinin şüpheli çanta ile paket poşet gibi bilinçsiz tepki görülmesini engellemek için ve bu konuyla ilgili bilgi sahipleri olmaları amacınla broşür hazırlanmıştır.

Broşürde, “Patlayıcı madde istenilmiş yerde, istenilmiş şekilde ve istenilen zamanda patlamasını sağlanması için birkaç unsurların bir araya getirilmesiyle hazırlanan düzenek” olarak ta bilinen bomba ile yapılan saldırıların çok sayıda kişilerin hayatını kaybetmesi için terör örgütlerinin başvurduğu yöntem olarak bildirildi.

Açıkça bomba paketlerinin bir tür bomba düzeneğine sahip olduğu bilinmiyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER